Vodič: Gdje i kako popraviti kineski mobitel

Vodič: Gdje i kako popraviti kineski mobitel


Kupili ste kineski mobitel i nakon nekog vremena vam se pokvario? Savjetujemo vas gdje i kako je najbolje popraviti kineske mobitele, a da pritom ne potrošite puno novaca.

Kupovinom jeftinih kineskih mobitela preko raznih internetskih trgovina mnogi su se korisnici ranije susretali s problemom reklamacije neispravnog uređaja.

Srećom, danas je situacija bitno drukčija i postoji više načina kako možete servisirati neispravan mobitel.

Problem ćete najjednostavnije riješiti ukoliko ste kupili uređaj u nekoj od lokalnih trgovina. Zapakirajte neispavan mobitel u originalnu kutiju i odnesite ga na reklamaciju u dućan gdje je kupljen. Cijeli proces možete malo ubrzati tako da pogledate u garancijskom papiru naziv ovlaštenog servisera i pošaljete uređaj direktno njemu. Prilikom predaje uređaja na servis dobit ćete kratki zapisnik u kojem se navodi stanje mobitela u trenutku zaprimanja. Dobro pročitajte zapisnik i provjerite slaže li se napisano sa stvarnim stanjem uređaja. Vlasnici se često znaju žaliti da im servisi vraćaju aparate s oštećenjima koji prilikom predaje nisu postojali. Upravo zbog toga je bitno da zapisnik odgovara stvarnom stanju uređaja. Također probajte što detaljnije opisati nedostatak uređaja kako bi serviser što lakše mogao otkloniti kvar.

Prilikom kupovine kineskih mobitela izbjegavajte nepoznate proizvođače koji za male novce nude telefone solidnih karakteristika jer postoji velika mogućnost da će prestati s radom nakon nekoliko mjeseci.

Ukoliko ste kupili uređaj s nekog od stranih web shopova situacija s ostvarivanjem garancije je bitno kompliciranija. Kontaktirajte prodavača i detaljno mu opišite nastali kvar. Ukoliko je trgovina smještena u EU slanje pokvarenog uređaja jednako je kao da šaljete između gradova u Hrvatskoj, no uz nešto veće troškove slanja.

Situacija se dodatno komplicira ukoliko je mobitel stigao iz Kine. U ovom slučaju slanje uređaja je poprilično komplicirano i većinom neisplativo (trebat će vam carinska potvrda u protivnom postoj šansa da platite dvostruku carinu). Kontaktirajte prodavača i probajte mu detaljno opisati kvar mobitela, nije na odmet snimiti video i priložiti link u kojem se vide nedostatci u radu. U nekim slučajevima prodavači imaju praksu poslati neispravan dio koji možete sami zamijeniti ili za vas to može napraviti lokalni servis. Pojedini prodavači će vam kao kompenzaciju ponuditi povrat dijela novca koji ste potrošili za kupovinu mobitela. S obzirom da nemate velikog izbora svakako prihvatite ponuđeno jer ćete barem donekle sanirati nastalu štetu, a pokvareni uređaj odnesite u obližnji servis i raspitajte se o isplativosti popravka.

Prilikom kupovine kineskih mobitela izbjegavajte nepoznate proizvođače koji za male novce nude telefone solidnih karakteristika jer postoji velika mogućnost da će prestati s radom nakon nekoliko mjeseci. Također, kada pronađete model koji vas interesira provjerite na forumima iskustva drugih korisnika kako bi saznali s kojim problemima su se susreli.

Trenutno na tržištu postoji više desetaka kineskih proizvođača, neki od njih su kvalitetom jednaki renomiranim markama, dok oni jeftiniji ipak zaostaju.

Ukoliko odaberete uređaje proizvođača poput Xiaomi, Oppo, Huawei, ZTE, Meizu, OnePlus, Lenovo, UMI, Elephone, LeEco, Vivo… velika je vjerojatnost da će vas aparat služiti jednako kvalitetno kao da ste kupili mobitel od Samsunga ili Sonyja.