Što je Skype i kako se koristi

Što je Skype i kako se koristi


Skype je jedan od najpopularnijih VoIP (Voice over Internet Protocol) i IM (instant messaging) programa koji se koristi širom svijeta, a aktivno ga koristi više od 300 milijuna korisnika. Skype omogućuje komuniciranje pisanim porukama, glasovnim i video pozivima putem interneta, a moguće je zvati bojeve fiksnih i mobilnih telefona.

Jedan od korisnih funkcija je i mogućnost slanja i razmjena datoteka.

Skype je dostupan za sve mobilne platforme, kao i računalne operativne sustave. Može se koristiti na Windowsima, Mac OS-u, Linuxu, kao i na Android, iOS, Windows 10 Mobile, BlackBerry OS mobilnim platformama. Mnogi proizvođači opremaju pametne televizore s Skype aplikacijama, a od nedavno se može pronaći i u raznim automobilima.

Instalacija i aktivacija Sypea je vrlo jednostavna. Pronađite i preuzmite verziju programa ovisno o operativnom sustavu koji koristite i pokrenite instalaciju.

Nakon što se program pokrene odaberite Create a new Skype accaunt. Unesite svoje ime, mail, lozinku i Skype ime koje želite da se prikazuje ostalim korisnicima.

Nakon što je račun kreiran u tražilici utipkajte ime osobe koju želite pronaći kako bi joj poslali poruku i obavili telefonski razgovor