Kako na Viberu označiti poruku kao nepročitanu

Kako na Viberu označiti poruku kao nepročitanu


Ne želite da osobe koje vam šalju poruke na Viberu vide kada ste  pročitali? Viber ima vrlo korisnu opciju s kojom možete isključiti obavijest da ste primili, odnosno pročitali sve dolazne poruke.

Dopisivanje putem Vibera, WhatsAppa i ostalim IM aplikacija ima mnogo prednosti nad klasičnim SMS porukama. Jedna od najvećih je to što su besplatne i sve što vam je potrebno za komunikaciju je internetska veza. Osim slanja klasičnih poruka uz pomoć Vibera mogu se slati i fotografije, video zapisi, ali i razne animirane sličice koje dolaze uz aplikaciju i koje su vrlo popularne kod mnogih korisnika.

No neki korisnici znaju pretjerati u broju poslanih poruka, posebice ukoliko se nalazite u raznim grupama.

S obzirom da ponekad ne možemo odmah odgovoriti na sve poruke postoji način kako se može jednostavno zamaskirati online status pa pošiljatelj ne može vidjeti jeste li vidjeli, odnosno pročitali poruku koju vam je poslao.

Da bi sakrili svoj status ostalim korisnicima odaberite opciju More (Više) koja se nalazi u dolje desno, zatim Settings (Postavke) -> Privacy (Privatnost) te maknite kvačicu s opcije Share ‘online’ status (Podijeli mrežni status).

Da bi sakrili opciju pročitane poruke (pošiljatelj ne zna jeste li pročitali poslanu poruku) odaberite opciju More (Više) koja se nalazi u dolje desno, zatim Settings (Postavke) -> Privacy (Privatnost) te maknite kvačicu s opcije Send ‘seen’ status (Slanje statusa viđeno).

Uz ove jednostavne trikove možete barem djelomično blokirati sve one koji vam šalju veliki broj poruka tako što neće znati jeste li ih dobili ili pročitali.