Kako ući na WhatsApp preko kompjutera

Kako ući na WhatsApp preko kompjutera


Jeste li znali da je WhatsApp aplikaciju moguće koristiti i preko računala? Evo jednostavnog vodiča u kojem ćemo objasniti kako možete ubrzati i pojednostaviti komunikaciju s prijateljima putem WhatsApp aplikacije na Windowsima i MacOS-u

Najpopularnija IM aplikacija na svijetu, WhatsApp, pruža brojne mogućnosti. Jedna od korištenijih je prebacivanje komunikacije s smartphonea na kojem je aplikacija instalirana na računalo. Ova opcija je posebno korisna ukoliko provodite puno vremena za računalom i često komunicirate s prijateljima putem WhatsAppa posebice ako ste na poslu i ne želite da vam nadređeni prigovaraju kako previše vremena provodite tipkajući po mobitelu.

Još jedna korisna stvar korištenja WhatsAppa na računalu je štednja baterije na mobilnom uređaju s obzirom da se sva komunikacija odvija mimo njega.

WhatsApp preko kompjutera možete prokrenuti da dva načina. Prvi je da jednostavno odete na ovu adresu (video s uputama je također na ovoj stranici) i skenirate QR kod sa mobitelom na kojem imate instaliranu WhatsApp aplikaciju. Ovo je zgodno za korištenje na službenim računalima jer nakon gašenja aplikacije nitko ne zna da ste ju koristili.

Drugi način je preuzimanje aplikacije za Widnows i Mac računala. Razlika između aplikacije i prvog načina je u tome što nećete morati svaki puta ponovno ići na stranicu WhatsAppa da bi ga pokrenuli na računalo, nego je dovoljno pokrenuti aplikaciju te se logirati. Postupak logiranja u aplikaciju je sličan kao i kada se prijavljujete putem web-a. U opcijama odaberite „Link a Device“ („Poveži uređaj“) te nakon toga slijedite upute koje su slične kao kod prijave na web sučelje što je opisano ranije u tekstu.