Kako na Viberu napraviti anketu

Kako na Viberu napraviti anketu


Jeste li znali da je u Viber aplikaciji moguće napraviti anketu? Evo jednostavnih uputa kako možete napraviti anketu na Viberu

Popularna aplikacija Viber prvenstveno služi za razmjenu poruka i sličica među prijateljima, a jedna od stvari zbog koje se ističe od brojne konkurencije je mogućnost slanja stickera, odnosno raznih sličica koje dolaze predinstalirane. Posebno je zanimljivo jer je dio tih stickera animirano pa ih korisnici često koriste kao sredstvo komunikacije pri čemu te sličice nose jednaku poruku kao i napisani tekst.

S obzirom da je Viber već dugo godina s nama developeri aplikacije svako malo dodaju neke nove mogućnosti koje bi nam trebale olakšati korištenje iste. Ponekad se radi o nekim vizualnim dodacima, a ponekad o korisnim sitnicama na koje se s vremenom toliko naviknemo da nam je čudno kako smo mogli ranije funkcionirati bez njih.

Jedna od korisnih mogućnosti koje su dostupne u Viberu je i mogućnost kreiranja ankete stoga u nastavku pročitajte upute kako to možete jednostavno napraviti.

Prije svega kreiranje ankete je moguće samo kada ste u grupi. Da bi napravili anketu uđite u grupu gdje želite napraviti anketu i u meniju kliknite na ikonu koja simbolizira graf (tri stupića različite visine). Pokraj ikone pojaviti će se naziv „Kreiraj anketu“ ili „Create Pool“ ovisno o jeziku koji koristite u aplikaciji.

Odabirom ankete u prvo polje unesite pitanje, a u svako sljedeće jedan od odgovora koje mogu ostali sudionici iz grupe odabrati. Nakon što ste postavili pitanje i ponuđene odgovore odaberite opciju „Kreiraj“ ili „Create“ kako bi anketa postala aktivna.

Ako želite da ankete bude uvijek aktivna na vrhu grupe, nakon što ju kreirate dodirnite i držite prst na ankete sve dok vam se ne pojave dodatne opcije. Ovdje možete odabrati „Pin“ kako bi anketa uvijek bila na vrhu razgovora i svima vidljiva.

Zanimljiva opcija prilikom kreiranja ankete je da može poslužiti i kao svojevrstan kviz gdje je samo jedan od ponuđenih odgovora točan, a korisnici mogu samo jednom odabrati jedan od odgovora.

U nastavku pogledajte video u kojem je jednostavno objašnjeno kako napraviti anketu u Viberu u samo nekoliko sekundi.