Kako koristiti WhatsApp na dva telefona s istim brojem

Kako koristiti WhatsApp na dva telefona s istim brojem


Znate li da je od nedavno moguće koristiti WhatsApp aplikaciju istovremeno na dva mobitela s istim brojem … Pročitajte u nastavku kako jednostavno podesiti WhatsApp aplikaciju na dva uređaja bilo da se radi o Apple iPhone ili Android smartphoneu.

WhatsApp spada u najpopularnije aplikacije za razmjenu tekstualni, foto i video poziva. Koristi se u cijelom svijetu, a zbog dobre optimizacije moguće ju je koristiti čak i na starim uređajima za koje su proizvođači već odavno prekinuli podršku.

Ako ste ikada putovali u zemlje van EU u kojima se i dalje naplaćuje skupi roaming onda znate pravu vrijednost aplikacija poput WhatsApp-a ili Vibera. Da bi aplikacija radila potrebno je pronaći Wi-Fi hotspot koje nude gotovo svi kafići ili shopping centri te je aplikacija spremna za korištenje.

>> Vodič za izradu ankete na Viberu

Jedna od mogućnosti koje su korisnici dugo priželjkivali je korištenje aplikacije na dva uređaja istovremeno s istim brojem. Od nedavno je napokon i to dostupno. Sam proces prijavljivanja na drugi uređaj je vrlo jednostavan.

Postupak povezivanja na Android uređajima

Pokrenite WhatsApp aplikaciju na primarnom mobitelu na kojem je trenutno aktivan vaš račun. Dodirnite prstom u gornji desni ugao na kojem se nalaze tri točke te odaberite opciju Povezani uređaji (Linked devices). Sada odaberite Poveži uređaj (Link a device), uređaj će aktivirati kameru. Ponovite isti postupak na drugom uređaju kojeg želite povezati. Na njemu će se kreirati QR kod kojeg zatim skenirajte sa primarnim uređajem i proces povezivanja je započet.

Postupak povezivanja na iPhone uređajima

Pokrenite WhatsApp aplikaciju na primarnom mobitelu na kojem je trenutno aktivan vaš račun. Otvorite Postavke (Settings) i odaberite Povezani uređaji (Linked devices). Odaberite Poveži uređaj (Link a Device) kako bi aktivirali kameru. Na drugom iPhoneu kojeg želite povezati odaberite Poveži uređaj putem QR koda. Nakon što se kod generira prislonite kameru sa primarnog mobitela kako bi započeo proces povezivanja.

Da bi uređaji ostali povezani potrebno se minimalno jednom svakih 14 dana prijaviti na primarni WhatsApp račun.

>> Povezivanje Whatsappa sa računalom

U nastavku pogledajte video u kojem je objašnjeno povezivanje WhatsApp aplikacije na dva telefona