Savjet: Kako vratiti iPhone na tvorničke postavke

Savjet: Kako vratiti iPhone na tvorničke postavke


Trebate vratiti iPhone na tvorničke postavke, a ne znate kako se to radi? U nastavku pročitajte kako najjednostavnije izbrisati sadržaj i vratiti iPhone na tvorničke postavke.

Prije nego započnete s procedurom vraćanja iPhonea na tvorničke postavke važno je napomenuti da ćete s uređaja izbrisati sve fotografije, poruke i ostale sadržaje. Stoga, prije nego započnete svakako napravite sigurnosnu kopiju svih važnih podataka jer kasnije vraćanje nije moguće.

Pri ponovnom postavljanju uređaja potrebno je unijeti ispravne iCloud podatke za koji je iPhone vezan kako bi se mogao koristiti. Ovo je zaštita koju je Apple uveo protiv krađe, naime ukoliko vam netko ukrade uređaj i pokuša ga vratiti na tvorničke postavke, sustav će prilikom postavki tražiti unos ranije definiranog iCloud računa kako bi se potvrdio vlasnik.

Bez točnog unos iPhone nije moguće koristiti i postaje bezvrijedan jer ne postoji način za poništavanjem zahtjeva.

Stoga, prije nego resetirate uređaj provjerite vaše iCloud podatke kako si ne bi zablokirali iPhone i tako ga učinili bezvrijednim.

Vraćanje tvorničkih postavki na iPhoneu nije komplicirano, sve što trebate napraviti je dodirnuti ikonu Settings (Postavke) >> General (Općenito) i pod Reset odaberite Reset All Content and Settings (Brisanje sadržaja i postavki). Ukoliko na uređaju imate postavljenu lozinku unesite ju kako bi potvrdili radnju te odaberite Erase iPhone.

Nakon što se iPhone resetira sve će postavke biti vraćene na tvorničke.