Vodič: Kako aktivirati Viber bez koda

Vodič: Kako aktivirati Viber bez koda


Mnogi korisnici imaju problema s aktivacijom Vibera na pametnim telefonima i tabletima. U ovom vodiču objasnit ćemo kako najjednostavnije aktivirati Viber bez SMS koda.

Instalacija i aktivacija Vibera je gotova u svega nekoliko minuta, sve što je potrebno nakon instalacije Vibera je unijeti broj mobitela i pričekati SMS sa aktivacijskom kodom kako bi se aplikacija mogla početi koristiti.

No, što napraviti ukoliko ne dolazi SMS poruka sa aktivacijskim kodom?

Rješenje je vrlo jednostavno. Otvorite aplikaciju i unesite broj mobitela s kojim želite aktivirati Viber (mora biti telefonski broj SIM kartice koja je u uređaju). Ukoliko vam ne dolazi SMS poruka s aktivacijskim kodom aplikacija će vam za nešto više od 60 sekundi ponuditi opciju ‘Press here to get a call’, odnosno dobivanje koda putem poziva.

Odaberite ovu opciju i kroz nekoliko sekundi zazvonit će vam mobitel. Javite se na poziv i zapišite kod koji će vam dati automat s druge strane. S obzirom da se poziv odvija preko aplikacije koja nudi mogućnost besplatnih poziva, ne snosite nikakve troškove tako da se možete javiti bez bojazni.

Nakon što ste zapisali kod unesite ga u traženo polje i spremni ste za korištenje Vibera.