Savjet: Kako dodati novi kontakt na WhatsApp

Savjet: Kako dodati novi kontakt na WhatsApp


Želite dodati novi kontakt u WhatsApp aplikaciju, a ne znate kako to napraviti? Članak objašnjava kako vrlo jednostavno dodati novi kontakt tako da bude vidljiv u WhatsApp aplikaciji.

WhatsApp je najpopularnija aplikacija na svijetu razmjenu trenutačnih poruka (Instant Messaging), a prema podatcima svakodnevno ju koristi više od milijun korisnika.

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg je ova aplikacija postala omiljeni kanal za dopisivanje je vrlo jednostavno i pregledno korisničko sučelje koje omogućava brzu prilagodbu čak i korisnicima koji se prvi put susreću s ovakvim tipom aplikacija, ali i dostupnost na gotovo svakoj platformi od Windowsa do Android i Apple iOS-a.

Još jedan adut je i mogućnost korištenja aplikacije iz preglednika jednostavnim skeniranjem QR koda s mobilnim uređajem na kojem se nalazi korisnički račun kojem želimo pristupiti.

Dodavanje novog kontakta u WhatsApp aplikaciju je moguće na dva načina. Izravno iz aplikacije ili klasično putem telefonskog imenika u pametnom telefonu. Oba načina su ispravna, a radi jednostavnosti preporučamo dodavanje kontakta putem klasične aplikacije telefonskog imenika na mobitelu.

Za dodavanje kontakta putem WhatsApp aplikacije odaberite opciju kreiranja novog razgovora i na vrhu ćete dobiti opciju za dodavanje novog kontakta.

Bitno je napomenuti da će aplikacija automatski dodati mogućnost kontaktiranja putem WhatsAppa za sve kontakte koji imaju instaliranu ovu aplikaciju. Stoga ukoliko se novi kontakt ne prikazuje na listi u aplikaciji kontaktirajte osobu jer možda ne koristi WhatsApp.