Samsung Galaxy S8 Plus će imati 6-inčni zaslon?

Samsung Galaxy S8 Plus će imati 6-inčni zaslon?


Gotovo da nema tjedna u kojem se ne pojavi nova glasina o specifikacijama jednog od najiščekivanijih pametnih telefona iduće godine.

Posljednje informacije govore kako Samsung priprema dvije varijante Galaxy S8 smartphonea, no za razliku od dosadašnje prakse kada su se razlikovali po zakrivljenom i ravnom zaslonu, novi će Galaxy u obje varijante dolaziti s zakrivljenim ekranima s različitim dimenzijama. Takđer bi oznaku edge trebao zamijeniti naziv Plus kod većeg modela.

Tako će budući kupci imati na izbor Galaxy S8 s 5-inčnim zaslonom i S8 Plus velikim 6-inčnim Super AMOLED ekranom.

Pretpostavlja se da je Samsung odlučio povećati dimenzije većeg modela kako bi donekle kompenzirao rupu koja je nastala povlačenjem Notea 7, pa očekuju kako će upravo ovaj model vratiti dio razočaranih korisnika koji su potražili alternativu kod drugih proizvođača.

Što se pak tiče skenera otiska prsta, najnovije informacije govore kako će se on ipak nalaziti sa stražnje strane, a ne ispod zaslona kako je ranije bilo navedeno.

S obzirom na povećanje zaslona, ali i napredniju tehnologiju, očekuje se da bi cijena nove generacije u odnosu na dosadašnju mogla biti do 20 posto veća.

Službeno predstavljanje Samsung Galaxy S8 serije je najavljeno u travnju iduće godine, a do onda sve navedene glasine uzmite s dozom rezerve.