Savjet: Kako izaći iz Viber grupe

Savjet: Kako izaći iz Viber grupe


Netko vas je dodao u Viber grupu u kojoj ne želite biti, a ne znate kako izaći? Izlazak iz Viber grupe je jednostavan, pročitajte što treba napraviti kako bi izašli iz grupe.

Viber omogućava svakom korisniku dodavanje osoba iz imenika u grupe. Iako se radi o dobroj ideji, neki korisnici znaju pretjerivati i u grupe dodaju osobe koje tame ne žele biti.

U grupama mogu sudjelovati svi korisnici koji imaju instaliranu Viber aplikaciju bez obzira koriste li iPhone, Android, Widnows 10 Mobile ili desktop aplikaciju.

Osim što odvraćaju pozornost jer svaki puta kada netko napiše poruku dobijemo obavijest, grupni razgovori u kojima ne sudjelujemo bespotrebno troše bateriju mobitela.

I u Viberu su bili svjesni ovog problema pa su svakom dodanom korisniku u grupi omogućili jednostavno izlaženje.

Da bi izašli iz Viber grupe napravite sljedeće:

Pokrenite Viber i odaberite grupu iz koje želite izaći. Dodirnite gornju sredinu zaslona na mjestu gdje piše naziv grupe i popis korisnika. Otvorit će vam se meni u kojem možete vidjeti sve članove grupe, a na samom kraju popisa opcija odaberite Leave and Delete (Izlaz i brisanje) kako bi izašli iz grupe i izbrisali razgovor. Kada odaberete ovu opciju ponudit će vam se dvije mogućnosti.

Prva je ostanak u grupi (Mute, Stišaj) no više nećete dobivati zvučne obavijesti o novim porukama, a druga je Leave and Delete (Izlaz i brisanje) koja će vas maknuti iz grupe i u potpunosti izbrisati kompletan sadržaj.

Nakon što izađete iz grupe ostalim korisnicima će se prikazati obavijest da ste napustili grupni razgovor.