Top: Najbolji Samsung mobiteli u ovoj godini

Top: Najbolji Samsung mobiteli u ovoj godini


U potrazi ste za Samsung pametnim telefonom, a ne znate koji odabrati? Napravili smo listu najboljih Samsung smartphonea koji su izašli u 2016. godini.

Samsung je jedan od najvećih i najpopularnijih proizvođača pametnih telefona na svijetu stoga ne čudi da i kod nas ima velik broj poklonika. Smartphonei ovog proizvođača redovito zauzimaju visoke pozicije su na raznim ljestvicama najboljih uređaja bilo da se testiraju kamere, izgled ili razne funkcije.

Kada su početkom kolovoza predstavili Galaxy Note 7 svi su bili uvjereni kako se radi o uređaju koji će osvojiti titulu najboljeg smartphonea u 2016. godini. Na žalost nedugo nakon početka prodaje su krenuli prvi problemi s zapaljenjem uređaja zbog neispravnih baterija što je na kraju završilo potpunim povlačenjem iz prodaje, a vlasnicima je ponuđen povrat novca ili zamjena za neki drugi model.

Bez obzira na fijasko s Noteom 7, Samsung ima u ponudi velik broj raznih modela koji će zadovoljiti potrebe svih korisnika.

Ovo je top lista najboljih Samsungovih pametnih telefona

Samsung Galaxy S7 edge

Odmah nakon predstavljanja u veljači većina se složila da se radi o odlično zaokruženom uređaju koji ispravlja sve nedostatke prethodnika poput dodavanja utora za microSD kartice, vraćanje otpornosti na vodu i prašinu… Super AMOLED zaslon ovog uređaja i danas se smatra jednim od najboljih na tržištu, a veliki 5.5-inčni ekran s zakrivljenim rubovima pravo je zadovoljstvo koristiti. Dodajmo ovome i odličnu kameru te dodatno ispoliran softver i jasno je da se radi o jednom od najboljih uređaja koje trenutno možete kupiti.

izbor_s7_edge

Samsung Galaxy S7

Za Galaxy S7 vrijedi sve nabrojeno od prethodnog modela, a razliku čini manji zaslon dimenzija 5.1-inča. I ovdje se radi o Super AMOLED ekranu odličnog prikaza, no za razliku od edge modela rubovi zaslona nisu zakrivljeni. Cijena je također nešto niža nego kod edge modela.

izbor_s7

Samsung Galaxy A7

Ukoliko ste u potrazi za nešto jeftinijim mobitelom, svakako obratite pozornost na Galaxy A7. Radi se o predstavniku više srednje klase kojeg krasi 5.5-inčni Super AMOLED zaslon full HD rezolucije, dual SIM opcija, 3 GM RAM-a. Elegantno metalno kućište upotpunjuje pozitivan dojam koji ostavlja Galaxy A7.

izbor_a7

Samsung Galaxy A5

Dizajnom gotovo identičan Galaxyju A7, razlike između ova dva modela ipak postoje. Prvi je zaslon dimenzija 5.2-inča, a i hardverski je mrvicu oslabljen pa će se budući vlasnici morati zadovoljiti s 2 GB RAMA. Naravno, cjenovno je povoljniji od većeg brata.

izbor_a5

Samsung Galaxy J7

Samsung s J serijom prvenstveno konkurira brojnim kineskim proizvođačima. Za sasvim pristojnu cijenu dobit ćete 5.5-inčni zaslon HD rezolucije, osmojezgreni procesor s 1.5 GB RAM-a i poznat Samsungov dizajn i kvalitetu.

izbor_j7

Samsung Galaxy J5/J3

Radi se o vrlo sličnim uređajima, a glavna razlika je u veličini zaslona 5.2-inča (J5) i 5-inča (J3). J5 ima nešto jači hardver i 2 GB RAM-a naspram 1.5 GB kod J3. Dizajnom su gotovo identični, a s obzirom na slabiji hardver J3 ćete nešto jeftiniji platiti.

izbor_j5_j3

Samsung Galaxy S6 / S6 edge

Iako se radi o prošlogodišnjem flagshipu stavljamo na popis i Galaxy S6 / S6 edge. Glavne nedostatke smo nabrojali kod opisa modela S7 edge. Većina operatera ga nudi povoljno kod potpisivanja ugovorne obveze, a s obzirom da se radi o odličnom uređaju svakako obratite pozornost na njega pri odabiru novog mobitela.

izbor_s6