Gameband i Atari na Kickstarteru skupljaju sredstva za gejmerski pametni sat

Gameband i Atari na Kickstarteru skupljaju sredstva za gejmerski pametni sat


Gejmerska industrija se i više nego dobro prilagodila modernom vremenu.

Zahvaljujući moćnom hardveru koji se nalazi u pametnim telefonima u bilo kojem trenutku možemo igrati igre koje su do prije nekoliko godina bile rezervirane za konzole i računala.

Izbor mobilnih igara je beskonačan od jednostavnih pa do kompleksnih strategija i šarenih trkaćih simulacija.

S obzirom na ogromnu konkurenciju i izbor sve je teže napraviti proizvod koji će se istaknuti u moru sličnih.

No, postoji tržište koje je još uvijek relativno nerazvijeno i pred njim je ogroman potencijal, a to su pametni satovi.

Toga su svjesni i tvorci Gameband pametnog sata pa se su odlučili udružiti s Atarijem i omogućiti igranje legendarnih igara svim fanovima ovog legendarnog proizvođača i ponuditi ga na Kickstarteru.

Gameband_n

Prema njihovim riječima Gameband je pametni sat namijenjen gejmerima. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon Wear 2100 SoC i ima 1.6-inčni AMOLED zaslon rezolucije 320×320 piksela.

Kupci će moći izabrati između dvije verzije koje će se razlikovati u predinstaliranim igrama. Pong, Crystal Castles, Asteroids samo su neke od igara koje će se nalaziti na Atari inačici, dok će druga varijanta biti dostupna s igrom koja se bazira na indie naslovu Terraria.

Kao posebnu zanimljivost autori ističu mogućnost spajanja pametnog sata s PC i Mac računalima koji će uz pomoć aplikacije PixelFurnace dobiti mogućnost igranja punih verzija igara.

Skladištenje igara, pjesama i fotografija moguće je putem microSD kartice kapaciteta do 256 GB.

Autori obećavaju da će sat dolaziti sa standardnim setom Android aplikacija poput kalendara, kontakata, vremenske prognoze, alarma, glazbenog svirača…

Iako je do kraja kampanje ostalo nešto više od mjesec dana već su skupljena tražena sredstva. Prvi primjerci po cijeni od 99 dolara su rasprodani, a trenutno najjeftinija inačica košta 149 dolara.

Gameband_n2