Top 5: Koji mobitel ima najbolju kameru 2017.

Top 5: Koji mobitel ima najbolju kameru 2017.


U potrazi ste za smartphoneom koji ima najbolju kameru? Odabrali smo 5 najboljih mobitela koji su predstavljeni 2017. godine i imaju trenutno najbolje kamere na tržištu.

Podizanjem kvalitete fotografija koju daju kamere na pametnim telefonima učinilo je kompaktne digitalne fotoaparate gotovo nepotrebnima.

Iako je kvaliteta noćnih fotografija još uvijek na nižem nivou nego kod kompaktnih kamera, dnevne fotografije, ali prije svega praktičnost korištenja fotoaparata na pametnim telefonima zaslužna je za njihovu veliku popularnost.

S obzirom da ugrađeni hardver čak i u najjeftinijim uređajima omogućuje ugodno korištenje bez zastajkivanja možemo reći da je upravo kvaliteta kamere jedna od najvećih stavki koja se razlikuje ovisno o cjenovnoj klasi kojoj pripada uređaj.

Ako tražite pametni telefon s najboljom kamerom u tom slučaju uzmite u obzir samo uređaj iz najviše tzv. flagship klase.

Radi se o top modelima proizvođača u kojima se nalazi trenutno najsnažniji hardver, ali su i cjenovno najskuplji.

Ovo je top 5 mobitela s najboljim kamerama u 2017. godini

Samsung Galaxy Note 8

note-8

Nedavno predstavljeni Galaxy Note 8 sa stražnje strane ima dvije 12 MP kamere koje po kvaliteti fotografija spadaju trenutni vrh. Glavna kamera ima otvor blende f/1.7, dok sekundarna f/2.4 služi za kvalitetnije zumiranje, bokeh efekt i ostale efekte kako bi dobili što kvalitetniju fotografiju.

HTC U11

u11

Iako se posljednjih godina muči s padom prodaje, HTC i dalje radi vrhunske uređaje. Ovogodišnji flagship model U11 definitivno možemo uvrstiti među 5 najboljih uređaja kada je u pitanju kvaliteta kamere. U11 je opremljen 12 MP lećom s otvorom blende f/1.7 koja će zadovoljiti i najzahtjevnije.

LG V30

v30

Aktualna generacija V serije nosi oznaku 30 i za razliku od prethodnika izgubila je sekundarni zaslon na vrhu po kojem je bila najpoznatija. Sa stražnje strane V30 ima dvije kamere, glavna 16 MP kamera ima otvor blende f/1.6, a sekundarna 13 MP kamera dolazi s otvorom blende f/1.9. Ostatak hardvera je također impresivan i možemo zaključiti da se radi o jednom od trenutno najkompletnijih uređaja u ponudi.

iPhone 8 Plus / iPhone X

iphonex

Apple je ove godine predstavio čak tri nova uređaja. Najzanimljiviji su iPhone 8 Plus i iPhone X koji sa stražnje strane imaju ugrađenu dvostruku 12 MP kameru s otvorima blende f/1.8 i f/2.4. S obzirom da iPhone spada u sam vrh po kvaliteti snimljenih fotografija odabirom jednog od navedenih dobit ćete trenutno najbolje moguće iskustvo. Ono što bi vas eventualno moglo odbiti od odabira iPhone X modela je visoka cijena koja iznosi preko tisuću eura.

Samsung Galaxy S8/S8+

s8

U top 5 smartphonea s najboljom kamerom definitivno spada i aktualna Galaxy S8 serija uređaja. Predstavljen u prvom kvartalu ove godine Galaxy S8/S8+ dolazi je jednom lećom kamere sa stražnje strane koja ima 12 MP i otvor blende f/1.7. Galaxy S8/S8+ se ističe kvalitetnim fotografijama u uvjetima slabijeg osvjetljenja, a briljira u izradi fotografija pri dobrom osvjetljenju što je većini ipak najvažnije.