Pojavile se prve fotografije i moguće specifikacije Nokie 9

Pojavile se prve fotografije i moguće specifikacije Nokie 9


Nekoliko mjeseci nakon predstavljanja uređaja srednje i niže klase, čini se da bi Nokia uskoro mogla pokazati svog predstavnika najviše klase pod nazivom Nokia 9.

Iako se pretpostavljalo da će Nokia na MWC sajmu koji se održao krajem veljače u Barceloni predstaviti svoj flagship, od toga nije bilo ništa. No i bez toga Nokia je uspjela ‘ukrasti show’ ostalim proizvođačima s novom 3310 koja je čista suprotnost modernim pametnim telefonima stavljajući u prvi plan jednostavnost korištenja i autonomiju baterije.

Ipak, ovih su se dana pojavile prve fotografije i specifikacije uređaja kojeg već godinama priželjkuju Nokijini fanovi.

Ukoliko su specifikacije točne, Nokia 9 će imati 5.3-inčni IPS LCD zaslon QHD rezolucije zaštićen Gorilla Glass 5 premazom. Pokreće ju Snapdragon 835 SoC uparen s 4 GB radne memorije, a tu je i izdašnih 64 GB interne memorije za pohranu.

Pretpostavlja se da će biti dostupna i kombinacija s 6 GB RAM / 128 GB memorije, no nije poznato hoće li se prodavati globalno ili samo na određenim tržištima poput kineskog.

Na stražnjoj strani su smještene dvije 13 MP kamere, a mnoge će obradovati 3,5 mm priključak za slušalice koji se smjestio na gornjoj strani uređaja.

Nokia 9 se bazira na posljednjoj inačici Androida 7.1.1 Nougat s specifičnim plavim ikonama kao što je to slučaj i kod aktualnim modela ovog proizvođača.

Za kraj spomenimo da će budući vlasnici trebati izdvojiti oko 750 eura za Nokijin flagship.

nokia_9_01

nokia_9_02

 

nokia_9_03

nokia_9_04