Nokia Nokia D1C je ipak smartphone i dolazit će u dvije verzije

Nokia Nokia D1C je ipak smartphone i dolazit će u dvije verzije


Nokija je nedavno i službeno najavila povratak na tržište pametnih telefona, a prvi bi uređaji trebali biti najavljeni na MWC 2017. koji se održava krajem veljače u Barceloni.

Već smo ranije pisali o misterioznom D1C modelu koji se pojavio na Geekbench i GFX Bench testovima. Iako su rezultati GFX Bencha pokazivali da se radi o tabletu, čini se da to ipak nije točno. Prema posljednjim informacijama D1C je smartphone koji pripada srednjoj kategoriji, a dolazit će u dvije verzije s 5 i 5.5-inčnim zaslonom full HD rezolucije.

Veći model će nuditi 3 GB radne memorije, 16 MP stražnju kameru, dok će manja 5-inčna inačica imati 2 GB RAM-a i 13 MP stražnju kameru. Ostatak konfiguracije bi trebao biti identičan, pa tako možemo očekivati Snapdragon 430 SoC, 8 MP selfie kameru, 16 GB interne memorije i aktualnu inačicu Androida 7.0 Nougat.

Navodno će se oba uređaja prodavati po atraktivnim cijenama, a dobroj prodaji će zasigurno pomoći i povratak brenda koji mnogi još uvijek doživljavaju kao sinonim za kvalitetne mobitele.