Navigacija za Android bez interneta (besplatna)

Navigacija za Android bez interneta (besplatna)


Tražite kvalitetnu i pouzdanu navigaciju za Android pametni telefon još k tome da je i besplatna? Odabrali smo najbolje uz koje će putovanje biti ugodnije.

Pojavom pametnih telefona mnoge stvari koje su prije bile nezamislive sada možemo napraviti putem ovih korisnih uređaja. Surfanje internetom u pokretu, besplatni razgovori i poruke s osobama bilo gdje u svijetu, igranje grafički impresivnih igara, korištenje aplikacija koje nam pomažu u svakodnevnom radu…

Jedna od zasigurno najkorisnijih funkcija koja se nalazi u svakom pametnom telefonu je i GPS prijamnik. Iako su do prije nekoliko godina kvalitetne navigacije koštale i nekoliko tisuća kuna, danas možemo putem pametnog telefona i besplatnih aplikacija putovati po cijelom svijetu bez bojazni da ćemo se izgubiti.

Osim što su korisne u vožnji, većina ima mogućnost prikaza puta i ako pješačimo. Ovo se pokazalo vrlo korisno kada u nekom velikom gradu tražimo određenu ulicu ili trgovinu, a orijentacija nam baš nije najbolja.

Najpoznatija i najpopularnija takva aplikacija je HERE WeGo koju besplatno mogu preuzeti vlasnici Android i Apple iOS operativnih sustava.

Radi se o odličnoj aplikaciji s vrlo detaljnim kartama koju je prvotno razvila Nokija, a od nedavno je u vlasništvu Audija, BMW-a i Mercedesa.

Nakon što se aplikacija preuzme i instalira potrebno je odabrati zemlje čije karte želimo preuzeti na uređaj kako bi se mogle koristiti bez potrebe za spajanje na Internet.

Druga odlična aplikacija je Google Maps koja nudi ipak nešto skromnije mogućnosti navigacije od HERE WeGo. Pomoću Google Mapsa moguće je isplanirati rutu putovanja te ju preuzeti kako bi se mogla koristiti bez interneta. Problem nastaje ukoliko za vrijeme putovanja mijenjamo rutu jer je za to potreban internet.

Ukoliko pak često putujete i koristite navigaciju, naša je preporuka Garmin Navigon (Apple iOS, Android). Iako se radi o komercijalnoj aplikaciji čije se korištenje plaća, brojne mogućnosti koje pruža i jednostavnost korištenja opravdavaju cijenu od 500 kuna.