Najbolja besplatna navigacija za Android 2016.

Najbolja besplatna navigacija za Android 2016.


Tražite kvalitetnu i pouzdanu navigaciju za Android telefona koja je i besplatna? Ovo je trenutno najbolja aplikacija, vrlo je moćna i omogućuje rad bez interneta.

S ugradnjom GPS prijamnika u pametne telefone potreba za samostalnom navigacijom za većinu korisnika postala je bespotrebna.

Danas postoje brojni proizvođači koji nude kvalitetne aplikacije za navigaciju, no za korištenje većine morate platiti određenu svotu novca.

Ako se gleda o korisnosti ovakvih aplikacija, svota od pedesetak dolara, koliko košta prosječna navigacija nije prevelika. No, postoje i besplatna rješenja koju su i više nego dostojna zamjena te obavljaju svoju zadaću jednako kvalitetno kao i aplikacije koje se plaćaju.

Najbolja besplatna aplikacija za Android i iOS uređaje je HERE WeGo. Radi se o aplikaciji koju je prvotno razvila Nokija, a prije nekog vremena novi vlasnici su postali Audi, BMW i Mercedes.

Činjenica da ova tri velika proizvođača stoje iza razvoja dovoljna je garancija da se radi o kvalitetnoj aplikaciji koja će vas dovesti na željenu lokaciju.

Sve što trebate napraviti je besplatno preuzeti HERE WeGo aplikaciju na Android ili Apple iPhone uređaj i nakon instalacije odabrati za koje zemlje želite preuzeti karte na uređaj kako ne bi trošili podatkovni promet.

Aplikaciju možete koristiti u automobilu, ali i kao pješak.

Druga alternativa je Google Maps, ali ipak kaska za HERE WeGo aplikacijom u ovom segmentu. Google Maps omogućuje odabir i skidanje rute kako bi se mogla koristiti kada nemate pristup internetu.

Ovo je dobro ukoliko unaprijed znate željenu rutu, no određivanje nove kada ste van pristupa internetu neće funkcionirati.