Kako instalirati Viber – Viber instalacija

Kako instalirati Viber – Viber instalacija


Viber je besplatni servis koji služi za razmjenu poruka i poziva između dva ili više korisnika. Razmjena podataka vrši se putem interneta, stoga da bi aplikacija mogla normalno funkcionirati potreban je pristup internetu bilo putem podatkovnog paketa ili spajanjem na bežićnu mrežu.

Viber je stekao veliku popularnost zbog svojih animiranih naljepnica (stickera) koji često prilikom odgovora izgledaju puno simpatičnije od riječi. Nakon instalacije Vibera naljepnice se mogu preuzeti iz same aplikacije (neke su besplatne, a neke zahtjevaju kupovinu prije korištenja).

Da bi mogli koristiti Viber potreban vam je pametni telefon baziran na Android, iOS ili Windows (Pohone) Mobile operativnom sustavu. Najprije preuzimte aplikaciju iz trgovine. Nakon što se instalira pokrenite ju i unesite svoj broj mobitela.

Nakon nekoliko sekundi putem SMS primit ćete kod s kojom aktivirate aplikaciju. Na kraju vam još preostaje dodavanje imena i fotografije koju želite da ostali korisnici vibera vide uz vaš profil. U kontaktima Vibera možete odabrati da vam pokazuje samo imena korisnika koji imaju instaliranu aplikaciju.

Viber je moguće koristiti i na računalu, no tek nakon što ste ga instalirali putem mobitela. Preuzmite aplikaciju s ovog linka, instalirajte ju i nakon pokretanja unesite broj mobitela na kojem ste ga instalirali kako bi se međusobno sinkronizirali.

Svi razgovori i fotografije koje šajete putem desktop verzije bit će vidljivi i na vašem mobilnom telefonu.