Navigacija bez interneta – instalacija najnovije Garmin navigacije

Navigacija bez interneta – instalacija najnovije Garmin navigacije


Donosimo vodič kako instalirati Garmin Navigon navigaciju na Android i iOS uređaje te kako ju koristiti bez interneta.

Garmin je prozivođač jedne od najpopularnijih navigacija s vrlo detaljnim kartama stoga ne čudi da je kod mnogih prvi izbor prilikom kupovine.

Navigon navigaciju moguće je kupiti kao zaseban uređaj, no zbog praktičnosti sve više korisnika koristi mobilne uređaje kao navigaciju. S obzirom na veličinu zaslona modernih smartphonea i ugrađeni hardver to i nije neko iznenađenje. Garmin Navigon navigacija dostupna je na iOS, Android i Widnows Phone platformi.

Moguće ju je kupiti u trgovini aplikacija. Ukoliko iz nekog razloga ne možete pristupiti trgovini aplikacija instalaciju za Android uređaje možete preuzeti s ovog linka. Nakon što ste ju preuzeli spojite smartphone s računalom i prebacite aplikaciju na memoriju telefona.

Obavezno u postavkama sustava omogućite instaliranje aplikacija s vanjaskih izvora (Unknown sources >> Allow installation of non-Market applications) i pronađite ju na vašem uređaju i pokrenite instalaciju. Nakon što se instalira pokrenite ju. Kod ovog koraka je vrlo važno da je vaš mobitel spojen na kućni internet preko bežećne mreže jer je slijedi preuzimanje nadogradnji i karti.

Da bi izbjegli visoke troškove mobilnog interneta ovaj korak obavezno napravite tako da ste spojeni na internet s neograničenim prometom. Nakon pokretanja aplikacija će najprije skinuti posljednje nadogranje, a nakon ponovnog pokretanja sve što trebate napraviti je odabir zemalja za koje želite preuzeti mape.

Preporuka je da preuzmete karte samo onih zemalja za koje ste sigurni da će vam trebati tako da vam aplikacija bepotrebno ne zauzima memoriju telefona.

Instalacija iOS verzije mimo trgovine je nešto kompliciranija i zahtijeva jailbreak uređaja, a taj ćemo postupak objasniti u jednom od narednih postova.