Paljenje klime preko mobitela – fora aplikacije za Android

Paljenje klime preko mobitela – fora aplikacije za Android


Do prije nekoliko godina mobilni telefoni služili su isključivo za obavljanje poziva i razmjenu SMS poruka. Pojavom pametnih telefona njihovo korištenje postalo je puno zabavnije, a danas gotovo da ne postoji osoba koja ne koristi smartphone.

Iako na tržištu postoje tri velika proizvođača opertavnih sustava za mobitele, iOS, Android i Windows Mobile, većina korisnika izabire Android. Razlog je prilično jasan. Uređaji bazirani na Androidu mogu se nabaviti već za nekoliko stotina kuna, pa po onih skupljih čija cijena nerijetko prelazi i nekoliko tisuća kuna.

Velik broj korisnika, znači i velik broj raznih aplikacija, a svakodnevno se u trgovini aplikacija pojavljuje na stotine novih. I dok su jedni orijentirani na izradu igrica i ostalog zabavnog sadržaja, ima i onih koji rade vrlo korisne aplikacije. Na neke smo toliko navikli da nam se čini kao da ih koristimo čitav život.

Jedna od svakako korisnijih aplikacija je i ona za upravljanje klima uređajem u stanu. Njihovo korištenje je jednostavno, nakon što ste instalirali aplikaciju među ponuđenim odaberite proizvođača klime koji koristite i pričekajte da se aplikacija poveže s njom.

Napomena: da bi mogli koristiti ove aplikacije, vaš Android uređaj mora biti opremljen infracrvenim portom.

Najbolje aplikacije za korištenje klime putem mobitela:

AnyMote – Smart Remote Control

ASmart Remote IR

SURE Universal Remote