HTC One X10 službeno najavljen, specifikacije ne obaraju s nogu

HTC One X10 službeno najavljen, specifikacije ne obaraju s nogu


Nakon brojnih glasina i neslužbenih informacija HTC je napokon službeno objavio specifikacije modela One X10.

Odmah na početku treba naglasiti da je pred One X10 vrlo težak put što zbog jake kineske konkurencije, a što zbog činjenice da je odabirom hardvera HTC samo dodatno doveo u pitanje smisao postojanja ovog uređaja.

Započnimo s pozitivnim stranama koji bi eventualno mogle prevagnuti na njegovu stranu. Prije svega to je dobro poznati dizajn koji vuče korijene još od modela One M7 pa i nakon četiri godine izgleda dovoljno svježe i moderno, a usudili bi se reći i bolje od većine kineskih konkurenata.

Drugi adut ovog uređaja je velika 4,000 mAh baterija, no prednost baterije velikog kapaciteta pada u drugi plan kada pogledamo na ugrađeni SoC. Radi se o prošlogodišnjem MediaTek P10 chipsetu koji je poznat po relativno visokoj potrošnji. S obzirom da je već tada bio namijenjen srednjoj klasi uređaja teško se može nositi s nasljednicima predstavljenim krajem prošle i početkom ove godine.

Toga su očito svjesni i u HTC-u pa će One X10 dolaziti s Boost + system aplikacijom koja bi trebala pomoći u optimizaciji rada i pružiti maksimalne performanse prilikom izvođenja zahtjevnijih aplikacija.

Ostatak komponenti je gotovo uobičajen za ovu klasu: 3 GB radne memorije, 32 GB memorije za pohranu koju je moguće proširiti microSD karticom, 5,5-inčni zaslon, 16 MP/8MP kombinacija kamera, senzor otiska prsta…

Za kraj spomenimo i cijenu koja iznosi nemalih 355 dolara.

htc_one_x10_n