Asus službeno predstavio ZenWatch 3 i izgleda odlično

Asus službeno predstavio ZenWatch 3 i izgleda odlično


Na samom početku IFA sajma koji se ovih dana održava u Berlinu, Asus je predstavio ZenWatch 3. Za razliku od prethodnika, ZenWatch 3 ima okrugli dizajn, odnosno zaslon što ga čini posebno elegantnim.

Veličina AMOLED ekrana iznosi 1.39 inča s rezolucijom 400 x 400 piksela što je dovoljno za solidnih 287 PPI. Za zaštitu od grebanja i pucanja pobrinut će se Gorilla Glass premaz.

Kućište ZenWatch 3 pametnog sata je izrađeno od nehrđajućeg čelika, a dostupno je u tri boje: Gunmetal, Silver i Rose Gold. Radi se o jednom od najtanjih satova s debljinom kućišta od 9.95 mm.

Kupci će na izbor imati kožni i gumeni remen, a oba su dostupna u tamno smeđoj i bež boji.

Što se tiče softverske strane, sat pokreće Android Wear 2.0 OS s više od 50 različitih mogućnosti prikaza sata. Sa uređajem će dolaziti i poboljšana verzija Asusove ZenFit activity tracking aplikacije koja će se brinuti o vašoj kondiciji.

Za hardverski dio je zadužen Snapdragon Wear 2100 SoC, radi se o posebno razvijenom SoC-u za pametne satove kojeg odlikuje mala potrošnja energije. Spomenimo još i 512 MB RAM memorije te 4 GB interne memorije za instalaciju raznih aplikacija.

Baterija kapaciteta 340 mAh spada u prosjek, a uz pomoće Asus Hypercharge technology moguće ju je napuniti od 0% do 60% za samo 15 minuta.

Očekivana cijena Asus ZenWatch 3 pametnog sata u Europu bi trebala iznositi 229 eura, a u prodaji bi se trebao pojaviti do kraja godine.