Aplikacije za rješavanje matematičkih zadataka

Aplikacije za rješavanje matematičkih zadataka


Tražite kvalitetnu aplikaciju koja će vam pomoći u rješavanju matematičkih zadataka? Pronašli smo najbolje aplikacija uz koje će rješavanje matematika postati zabavno.

Matematika spada među one predmete koje volite ili mrzite. S obzirom da nemamo svi jednak dar za rješavanje matematičkih problema za sve one koje se muče s razumijevanjem zadataka postoje razna pomagala.

Prethodnih godina snalazili smo se raznim vodičima i formulama te kalkulatorima, a često nam sve to nije bilo dovoljno da bi riješili kompleksniji zadatak.

Pojavom pametnih telefona situacija drastično popravila, pa danas postoje aplikacije koje će vam ponuditi rješenje tako da pošaljete fotografiju zadatka. Razvijeni su i napredni kalkulatori koji će vam zasigurno pomoći u rješavanju matematičkih problema.

Ovo su najbolje aplikacije za pomoć u matematici

Photomath (Android, iOS)

Aplikacija koja dolazi iz radionice hrvatskih programera, a u vrlo kratkom roku stekla je svjetsku popularnost. Korištenje aplikacije je i više nego jednostavno. Pokrenite aplikaciju i fotografirajte zadatak koji želite riješiti. Photomath će vam ponuditi rješenje, a posebno je pohvalno što možete dobiti i detaljni opis postupka po kojem je riješen zadatak.

MyScript Calculator (Android, iOS)

Jednostavno napišite na zaslonu uređaja, kao na papiru zadatak koji želite riješiti i pričekajte odgovor. Aplikacija podržava razne funkcije i zadovoljit će potrebe većine korisnika.

Algeo Graphing Calculator (Android), Free Graphing Calculator (iOS)

Kao što govori naziv, uz pomoć ove aplikacije možete izraditi razne grafove. Aplikacija posjeduje i moćan kalkulator.

Wolfram Alpha (Android, iOS)

Vrlo moćna aplikacija koja će vam pomoći u rješavanju gotovo svih matematičkih problema. Osim što rješava i najkompleksnije matematičke zadatke, Wolfram Alpha nudi i detaljna objašnjenja i formule pomoću kojih je dobiven rezultat. Cijena aplikacije je 2,99 dolara, a možemo zaključiti da vrijedi mnogo više.

Math Tricks (Andriod), Mathemagics (iOS)

Za razliku od prethodno navedenih, ova je aplikacija koncipirana nešto drugačije. Ako želite saznati razne trikove za rješavanje zadataka ili kako ubrzati računanje velikih brojeva onda je ovo idealna aplikacija za vas. Naučite razne trikove i zadivite prijatelje ili profesore svojim vještinama.