Zašto kupiti iPhone i koji je najbolji

Zašto kupiti iPhone i koji je najbolji


Planirate kupiti iPhone, a ne znate koji odabrati i zbog čega su tako skupi? Evo nekoliko razloga zašto se isplati kupiti iPhone i koji je model najbolji za vas.

Mnogi se pitaju zbog čega je iPhone toliko hvaljen i što ga razlikuje od ostalih proizvođača.

Razlog je operativni sustav koji Apple razvija isključivo za svoje telefone, ali i kvaliteta izrade.

Za razliku od Samsunga, LG-a, HTC-a i ostalih koji koriste Googleov Android operativni sustav, iPhone koristi iOS koji se razvija samo za njega te je stoga optimiziraniji i dolazi do manje problema s kompatibilnošću pojedinih aplikacija nego je to slučaj kod Android pametnih telefona.

Još jedna bitna stavka je i redovna nadogradnja sustava, Apple pruža softversku podršku za uređaje koji su i četiri godine stari dok će vlasnici Androida dobiti maksimalno jedno do dvije nadogradnje (ponekad niti jednu).

U ponudi su trenutno pet različitih uređaja: iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Najbolje, ali i najskuplje je odabrati iPhone 7 / 7Plus. Radi se o posljednjoj generaciji s trenutno najmoćnijim hardverom koji će imati softversku podršku još najmanje tri ili četiri godine.

iPhone 7 ima 4.7-inčni zaslon i nešto je jeftiniji od Plus inačice koja donosi dvostruku kameru straga i 5.5-inčni zaslon. Ostatak hardvera je identičan pa prilikom kupovine provjerite koja vam veličina bolje odgovara.

Slična je situacija i kod iPhone 6s / 6s Plus modela. Razlika je u tome što su generaciju stariji uređaji, no cjenovno nešto prihvatljiviji. Za razliku od najnovijeg modela iPhone 6s Plus nema dvostruku kameru pa je razlika samo u dimenzijama zaslona. Izbjegavajte modele s 16 GB memorije jer ćete nakon nekoliko fotografija ostati bez slobodnog prostora, a ne postoji mogućnost nadogradnje microSD karticama.

iPhone SE će odabrati svi koji vole uređaje malih dimenzija. Dizajnom gotovo istovjetan iPhoneu 5s ubrzo je stekao veliku popularnost i dobru prodaju. Cjenovno najprihvatljiviji iPhone SE nudi 4-ični zaslon, hardver istovjetan 6s seriji, a jedino je izostala Force Touch tehnologija prepoznavanja jačine pritiska ekrana, no to nije nešto bez čega se ne može.

>> 15 razloga zašto je iPhone bolji od Androida