Xiaomi Redmi Pro novi je član Redmi Note serije

Xiaomi Redmi Pro novi je član Redmi Note serije


Dobro je poznato da je Xiaomiju veliki uzor Apple te često voli ‘posuđivati’ pokoji detalj s njihovih uređaja. Ovoga puta odlučili su se slično kao i Apple poigrati s nazivima uređaja. Tako bi prema najavama novi Note trebao izgubiti brojku i zadržati samo naziv Pro.

Xiaomi Redmi Pro nasljednik je Redmi Note 3 uređaja, a novo je ime potvrđeno na Geekbench testu. Prema podacima s testova Xiaomi je pripremio dva Redmi Pro uređaja.

Prvi dolazi s desetojezgrenim MediaTek MT6797M SoC-om s 3 gigabjata radne memorije i Androidom 6.0 te je na Geekbench testu ostvario 1218 bodova u single-core testu i 4183 multi-core bodova .

Premium verzija bi trebala imati brži Helio X25 MT6797T SoC i 4 GB radne memorije, a rezultati Geekbench testa iznose 1845 bodova za single-core i 5012 multi-core bodova.

Od ostali karakteristika očekuje se da će kao i prethodnici imati 5.5 inčni zaslon i aluminijsko kućište. Xiaomi je najavio službeno predstavljanje Redmi Pro serije za 27. srpanja kada bi trebali saznati pune specifikacije uređaja kao i cijenu po kojoj će se prodavati.