Xiaomi Redmi Pro 2 dobiva veću batriju i 6 GB RAM-a, ali gubi dvostruku kameru straga

Xiaomi Redmi Pro 2 dobiva veću batriju i 6 GB RAM-a, ali gubi dvostruku kameru straga


Kineski Xiaomi radi na nasljedniku prošlogodišnjeg Redmi Pro modela. Jedna od najzanimljivijih značajki koju je prethodnik imao, dvostruka kamera straga, neće se pronaći na ovogodišnjem modelu.

Radi se o prilično neobičnom potezu Xiaomia posebice ukoliko se uzme u obzir da je upravo dvostruka kamera najveća novost koju većina proizvođača ističe na aktualnim i budućim modelima.

S druge strane tješi informacija da će Redmi Pro 2 dolaziti s 12 MP Sony IMX362 senzorom kamere.

Promjene su zahvatile i hardverski dio, pa će tako novi model pokretati Snapdragon 66x serija umjesto dosadašnjeg rješenja iz MediaTeka.

Po već provjerenom receptu kupci će moći izabrati između dvije varijante. Skuplja će biti opremljena s 128 GB interne memorije i 6 GB RAM-a, dok će tridesetak dolara manje koštati 64 GB/4 GB inačica.

Zaslon bi trebao ostati istih dimenzija, 5.5-inča napravljen u OLED tehnologiji, a veseli informacija da će baterija koja i u aktualnom modelu ima izdašan kapacitet od 4050 mAh biti povećana na 4500 mAh.

Za kraj spomenimo i cijene, za jeftiniji 64 GB/4GB model će biti potrebno izdvojiti oko 230 dolara, dok će 128GB/6GB inačica koštati 260 dolara.

redmi_pro2