Xiaomi Redmi 4 i Mi Note 2 uskoro u prodaji, poznate specifikacije i cijena

Xiaomi Redmi 4 i Mi Note 2 uskoro u prodaji, poznate specifikacije i cijena


Xiaomijeva Redmi serija možda je i najzaslužnija za činjenicu da kineski proizvođač diljem svijeta ima ogromnu bazu fanova. Predstavljanjem prvog Redmi modela prije nekoliko godina Xiaomi je doslovno preko noći postao globalno popularna kompanija.

Redmi je nudio odlične hardverske specifikacije i kvalitetu izrade za trećinu cijene koju su tražili konkurenti za slično opremljene uređaje, stoga ne čudi da je u kratkom vremenu stekao velik broj poklonika.

Ovih se dana  na Geekbench testu pojavila četvrta generacija koja će nositi naziv Redmi 4. Što se tiče hardverskih specifikacija Redmi 4 je opremljen Snapdragon 625 SoC-om uparenim s 3 GB RAM-a. Zaslon je u odnosu na prethodnika povećan na 5-inča s 1080p rezolucijom. Kućište je izrađeno od metala, a velika baterija kapaciteta 4,100 mAh trebala bi osigurati cjelodnevno korištenje bez potrebe za dopunjavanjem uređaja. Spomenimo i ugrađen senzor otiska prsta i Android 6.0.1. Marshmallow s poznatim MIUI sučeljem.

Početna cijena za model s 3 GB RAM-a i 32 GB unutarnje memorije bi trebala iznositi oko 105 dolara.

Drugi model koji Xiaomi planira predstaviti 5. rujna je Mi Note 2. Kako se radi o visokoj klasi uređaja i hardverske specifikacije su na razini konkurenata. Mi Note bi trebao dobiti Samsungov AMOLED zaslon. Tu je još Snapdragon 821 SoC zajedno s 6 GB radne memorije, baterija kapaciteta 3,600 mAh s podrškom za brzo punjenje, metalno kućište i skener otiska prsta.

Početna cijena za model s 6 GB RAM-a i 64 GB unutarnje memorije bi trebala iznositi oko 420 dolara.