Xiaomi predstavio Redmi Pro, aduti su mu dvostruka kamera, velika baterija i odličan dizajn

Xiaomi predstavio Redmi Pro, aduti su mu dvostruka kamera, velika baterija i odličan dizajn


Kineski Apple, kako često tepaju Xiaomiju i službeno je predstavio Redmi Pro smarthpone. Redmi Pro ima nekoliko aduta s kojima planira napasti konkurenciju.

Glavni je zasigurno dvostruka kamera sa stražnje strane uređaja. Glavna 13 megapikselna ima Sonyjev IMX258 senzor, dok je pomoćna 5 MP, a senzor potpisuje Samsung.

Zadaća druge 5 megapikselne kamere prikupljanje informacija prilikom snimanja fotografije što onda kasnije omogućuje mijenjanje fokusa na već snimljenoj fotografiji.

Kao i prethodnici Redmi Pro dolazi s 5.5 inčnim zaslonom, no ovaj puta se radi o AMOLED ekranu rezolucije 1080p. Za dobre performanse zadužen je deseterojezgreni MTK Helio X20/X25 SoC čije procesorske jezgre kucaju na 2.3 GHz, a uparen je s 3 ili 4 GB radne memorije ovisno o internoj memoriji koja je dostupna u kapacitetima od 32/64/128 GB.

Sve je to zapakirano u odlično dizajnirano kućište od brušenog metala dostupno u nekoliko boja, a za sigurnost se brine ugrađeni senzor otisaka prstiju smješten u prednju Home tipku.

Spomenimo još i USB-C port koji polako postaje standard, a dodatni plus je i infracrveni port.

Ono što posebno oduševljava je velika baterija kapaciteta 4050 mAh koja bi i zahtjevnijim korisnicima trebala trajati do dva dana.

Prodaja Redmi Pro smartphonea kreće krajem sljedećeg tjedna, a preporučene cijene u Kini se kreću od 225 dolara za 3 GB/32 GB verziju sa Helio X20 SoC-om, dok će se za najjaču inačicu s 4 GB/128 GB trebati izdvojiti 299 dolara. Treba napomenuti da se očekuje kako će u trenutku početka prodaje ove cijene biti 20-30% više.

Pokažu li se ove cijene točnima čini se da će konkurencija opet dobiti glavobolju s obzirom da neki prodaju lošije opremljene uređaje pod duplo višim cijenama.

Pogledajte primere fotografija snimljene s Redmi Pro

Izvor: Phonearena.com