Xiaomi Mi Pad 3 službeno najavljen, evo što donosi u odnosu na prethodnika

Xiaomi Mi Pad 3 službeno najavljen, evo što donosi u odnosu na prethodnika


Kineski Xiaomi kod nas je najpoznatiji po pametnim telefonima koje karakterizira vrlo dobra kvaliteta izrade, solidne specifikacije i fer cijena.

Osim pametnih telefona Xiaomi u ponudi ima i tablet računala, a ovih dana je u ponudu uvršten Mi Pad 3. Radi se o nasljedniku prošlogodišnjeg Mi Pad 2 modela od kojeg se hardverski bitno razlikuje.

S dizajnerske strane promjene su minimalne. I dalje se radi o solidno dizajniranom uređaju, a već na prvi pogled je jasno da su dizajneri neke ideje ‘posudili’ s Appleovog iPada. Aluminijsko kućište s zaobljenim rubovima djeluje elegantno i teško da će se naći osoba kojoj se neće svidjeti dizajn.

Što se tiče hardvera Mi Pad 3 je bitno promijenjen u odnosu na prethodnika, no čini nam se na lošije. Intelov Atom X5-Z8500 zamijenio je Mediatek MT8176 SoC s šest jezgri. Iako se radi o solidnom chipsetu Mi Pad 3 je izgubio mogućnost rada s Windowsima koje je imao prethodnik pokretan Intelovim rješenjem.

Radna memorija iznosi solidnih 4 gigabajta, dok će za pohranu poslužiti 64 GB memorije koju nije moguće proširiti microSD karticama.

Zaslon je ostao identičan kao i na prethodniku. Radi se o 7.9-inčnom ekranu rezolucije 1536 x 2048 piksela.

Spomenimo još da je stražnja kamera dobila nadogradnju na 13 MP i ima otvor blende f/2.2. Kapacitet baterije je narastao na 6,600 mAh što bi trebalo biti dovoljno za reprodukciju multimedije u trajanju do 12 sati.

Kada krene u prodaju na kineskom tržištu će koštati 220 dolara.

mi_pad3_n