Xiaomi Mi 6 službeno predstavljen. Glavne značajke su dvostruka kamera i Snapdragon 835 SoC

Xiaomi Mi 6 službeno predstavljen. Glavne značajke su dvostruka kamera i Snapdragon 835 SoC


Nakon hrpe neslužbenih informacija i glasina Xiaomi je napokon službeno predstavio ovogodišnjeg predstavnika visoke klase koji nosi naziv Mi6.

Još se jednom pokazalo da je proizvođačima postala nemoguća misija spriječiti curenje informacija pa smo tako već ranije doznali sve adute novog Xiaomijevog flagshipa.

Xiaomi Mi 6 je klasično dizajnirani smartphone koji za razliku od Mi Mixa ima poprilično ‘mesa’ oko zaslona. Prednja i stražnja strana kućišta je izrađena od stakla, a čvrstoću osigurava okvir od nehrđajućeg čelika. Ovakav dizajn omogućuje otpornost na vodu i prašinu.

Ispod 5,15-inčnog zaslona 1080p rezolucije nalazi se home tipka u koju je smješten senzor otiska prsta. Stražnja strana očišćena od antenskih traka i sadrži dvije 12 MP kamere. Način rada kamera je sličan onome na iPhoneu, što znači da jedna kamera snima širokokutne fotografije, dok je druga zadužena za zumiranje.

Unutar kućišta smjestio se Snapdragon 835 SoC s 6 GB radne memorije, a kupci će moći izabrati između 64 i 128 GB memorije za pohranu. Mnoge će razočarati izostanak 3,5 mm analognog priključka za slušalice, no tu su stereo zvučnici kako bi barem donekle popravili dojam.

Za kraj spomenimo i bateriju solidnog kapaciteta od 3,350 mAh koju je moguće brzo puniti.

Cijena 64 GB modela na kineskom tržištu iznosi 360 dolara, dok je za 128 GB model potrebno izdvojiti 420 dolara. Ukoliko želite više ekskluzivnosti u ponudi je i model s keramičkom stražnjom stranom i pozlaćenim prstenima kamera, no u tom slučaju ćete morati izdvojiti još uvijek prihvatljivih 435 dolara.

Izvor: hd.mi.com

mi6_oficial mi6-(1) mi6-(2) mi6-(3) mi6-(4) mi6-(5)