Xiaomi Mi 5s službeno predstavljen, Plus verzija dolazi s dvije stražnje kamere

Xiaomi Mi 5s službeno predstavljen, Plus verzija dolazi s dvije stražnje kamere


Xiaomi MI 5s ovogodišnji je flagship kineskog proizvođača, a radi se o dorađenoj i dodatno ‘nabrijanoj’ inačici prošlogodišnjeg MI 5 modela.

Slično kao i Apple, Xiaomi predstavlja nove uređaje iz visoke klase svake dvije godine, a godina između rezervirana je za hardversko osvježenje i neki novi detalj.

Ipak, Xiaomi MI 5s donosi dosta novina u odnosu na prethodnika, pa ga ne možemo gledati kao klasični međumodel između dvije generacije.

Predstavljene su dvije verzije, Mi 5s i Mi 5s Plus, glavna razlika između njih je u veličini zaslona i stražnjoj kameri.

Promjene su vidljive na svakom koraku, počevši od kućišta koje je izrađeno od brušenog aluminija sa elegantno zakrivljenim rubovima.

Na stražnjoj strani manjeg Mi 5s modela je nova 12 megapikselna kamera sa otvorom blende F/2.0 koja bi prema Xiaomijevim najavama trebala davati kvalitetnije fotografije od Samsung Galaxy S7 i iPhone 7 uređaja. S prednje stane ugrađena je 4 megapiskelna selfie kamera.

S prednje stane nalazi se 5.15-inčni full HD IPS zaslon ispod kojeg je smješten novi ultrasonic senzor otiska prsta koji je razvio Qualcomm. Uz pomoć ove tehnologije senzor je precizniji i potpuno funkcionalan u slučaju otključavanja npr. vlažnim prstima.

Unutrašnjost krije novi Snapdragon 821 SoC s 3 GB RAM- kod 64 GB verzije te 4 GB RAM-a kod 128 GB verzije, a baterija kapaciteta 3200mAh podržava tehnologiju brzog punjenja QuickCharge 3.0.

Cijene Mi 5s kreću od 299 dolara za 3GB/64GB verziju te 344 dolara za 4GB/128GB modela. Dostupan je u četiri boje gray, silver, gold, i rose gold

Mi 5s Plus ima veći 5.7-inčni zaslon rezolucije 1920×1080 piksela, a tu je dvostruka stražnja kamera koja radi na sličnom principu kao i ona na Huawei P9. Jedna kamera snima fotografije u crno-bijeloj varijanti, a druga u boji što bi trebalo osigurati manje šuma na fotografiji.

S hardverske strane je identičan Mi 5s, a razlike se odnose na količinu memorije. U ponudi su također dvije verzije 4GB/64GB i 6GB/128GB, a veća je i baterija koja ima kapacitet 3800mAh.

Mi 5s Plus u verziji 4GB/64GB će se prodavati po cijeni od 344 dolara, za jači model s 6GB/128GB trebat će izdvojiti 389 dolara.

Izvor: facebook/xiaomiglobal