Windows 10 Anniversary Update omogućuje Screen Mirroring Androida na PC u samo nekoliko klikova

Windows 10 Anniversary Update omogućuje Screen Mirroring Androida na PC u samo nekoliko klikova


Velika nadogradnja Windowsa 10 pod nazivom Anniversary Update nosi brojne sigurnosne ispravke i novine koje bi trebale svakodnevno korištenje računala učiniti što ugodnijim.

Jedna od zanimljivijih novosti koje će dobiti svi koji 2. kolovoza nadograde Windowse je olakšano dijeljenje ekrana vašeg Android smartphonea na PC pomoću aplikacije Connect app.

Naime, da sada je za ovako nešto bilo potrebno instalirati dodatne aplikacije na računalo i smartphone, no Microsoft je s novom nadogradnjom odlučio cijelu stvar pojednostaviti do maksimuma.

Da bi omogućili Screen Mirroring (Zrcaljenje zaslona) na Androidu napravite sljedeće korake:

U notifikacijskom centru na telefonu dodirnite  Cast screen ikonu. Odaberite More Settings. Na PC-u pokrenite Connect app aplikaciju i pričekajte da vaš smartphone detektira PC.

Kada se PC pojavi na popisu prepoznatih uređaja kliknite na njega kako bi započeli proces spajanja.

Nakon nekoliko trenutaka na zaslonu PC-a trebao bi se pojaviti zaslon i sučelje Android smartphonea.

Da bi omogućili Screen Mirroring (Zrcaljenje zaslona) na Windows 10 Mobile napravite sljedeće korake:

U Action Center panelu odaberite Expand Quick Actions i kliknite na Connect. Nakon nekoliko trenutaka pojavit će se naziv PC-a. Kliknite na njega i pričekajte nekoliko trenutaka da se sučelje Windows 10 Mobile smartphonea pojavi na zaslonu PC-a.

Kao što smo ranije spomenuli Anniversary Update bit će dostupan svim korisnicima od 2. kolovoza, a donosi podršku za ekstenzije u Microsoft Edge, mogućnost logiranja u sustav pomoću Cortana Are funkcije, nadogradnje sučelja kao i ispravke raznih bugova.