VODIČ: Što je i kako se igra Pokemon GO

VODIČ: Što je i kako se igra Pokemon GO


Pokemon GO je igra iza koje stoji tvrtka Niantic, a dostupna je za Android i iOS uređaje. Igra funkcionira na način da putem GPS-a projicira vašu stvarnu okolinu na zaslonu mobitela i bilježi svaki vaš korak. Kretanjem igrača u stvarnom svijetu paralelno s njim hoda i odabrani lik iz igre te je svaki korak napravljen u stvarnom svijetu vidljiv i na zaslonu mobitel.

Ako se u blizini kretanja nalazi pokemon, mobitel će zavibrirati i na zaslonu će se prikazati točna udaljenost do njega. Kad je igrač došao na mjesto gdje se pokemon nalazi mora usmjeriti smartphone prema njemu.

Pikachu

Zatim će se upaliti kamera koja će pokazivati realnu okolicu, ali će na zaslonu biti i pokemon kojeg je potrebno uhvatiti preciznim bacanjem poke-lopte.

Ovisno o stvarnom položaju igrača ovisi i tip pokemona koje je moguće uhvatiti, tako je primjerice puno veća mogućnost da ćete uz rijeke ili jezera uhvatiti vodene pokemone…

Cilj je naravno sakupiti svih 151 pokemona. Svakog od njih moguće je dodatno trenirati kako bi dobili nove mogućnosti kako bi u borbi bili bolji od suparnika.

Kada skupite dovaljan broj pokemona možete se boriti protiv ostalih igrača. Da bi to napravili morate fizički doći na mjesto koje je označeno kao pokemon arena, to su uglavnom mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi poput gradskih trgova ili istaknutijih građevina.

>> Ovdje možete preuzti Pokemon GO ako imate smartphone s Android OS-om

>> Ovdje možete preuzti Pokemon GO ako imate smartphone s iOS-om (iPhone)