Vodič: Najbolje aplikacije za čitanje knjiga

Vodič: Najbolje aplikacije za čitanje knjiga


Ovisni ste o čitanju i ne želite se odvajati od omiljenog štiva niti u jednom trenutku? Uz ove aplikacije možete čitati knjige na mobitelu i kada vam papirnata verzija nije pri ruci.

Veliki zasloni na mobilnim telefonima mogu sasvim dobro poslužiti za čitanje, no ipak treba imati na umu da je dulje čitanje teksta na mobitelu prilično zamorno za oči.

Ako ste ovisnik o čitanju, a ne možete iz nekog razloga doći do papirnatog izdanja knjiga svakako savjetujemo kupovinu nekog e-čitača poput Amazon Kindlea.

Za razliku od mobilnih telefona koji imaju pozadinsko osvjetljenje koje zamara oči nakon duljeg vremena čitanja, e-čitači posjeduju zaslone izrađene posebnom tehnologijom koji u najvećoj mogućoj mjeru pokušavaju simulirati papir.

Ipak, za prvu pomoć vam može poslužiti i pametni telefon, a ovo su najbolje aplikacije uz koje će čitanje knjiga biti ugodno iskustvo.

Goodreads (iOS, Android)

Specifičnost ove aplikacije je u tome da možete komunicirati s drugim čitateljima, potražiti savjet za dobru knjigu ili podijeliti svoju kolekciju s ostalima.

Aldiko (iOS, Android)

Vrlo popularna aplikacija za čitanje knjiga na Android uređajima. Podržava većinu formata, a među njima i one zaštićene Adobe DRM enkripcijom.

Kindle (iOS, Android, Windows Phone)

Vjerojatno jedan od najpoznatijih čitaća, odlična aplikacija u kombinaciji s Amazon trgovinom možete početi puniti svoju kolekciju knjiga.

Google Play Books (iOS, Android)

Još jedna aplikacija koja osim što nudi čitanje ima u ponudi velik broj knjiga. Aplikacija čita većinu formata.

Nook (iOS, Android)

Vrlo popularna aplikacija s ogromnom bazom knjiga. Osim što spada među najbolje na tržištu, nudi i mogućnost prilagođavanja izgleda i noćni način rada.

iBooks (iOS)

Aplikacija koju mogu koristiti vlasnici Appleovih uređaja. Dovoljno se prijaviti s Apple ID računom u aplikaciju i čitanje ili kupovina knjiga mogu početi.

OverDrive (iOS, Android)

Zanimljiva aplikacija u kojoj možete iznajmiti knjige za čitanje, baš kao u pravoj knjižnici.

Smart AudioBook Player (iOS, Android)

Za one koji više vole slušanje od čitanja pomoću ove aplikacije mogu preslušavati omiljeni sadržaj knjige.