Vodič: Kako pretvoriti PDF u Word besplatno

Vodič: Kako pretvoriti PDF u Word besplatno


[:hr]Trebate prebaciti hrpu teksta iz PDF-a u Word, a ne znate kako to jednostavno i brzo napraviti? Donosimo rješenje kako možete jednostavno i besplatno prebaciti tekst iz PDF-a u Word.

Pretvaranje i snimanje dokumenata iz PDF-a u Word rezervirano je za Adobe Acrobat Pro inačicu programa. No čak niti s njom nećete moći pretvoriti PDF u Word tekst ukoliko se radi o skeniranom ili kopiranom dokumentu.

Najjednostavniji, a ujedno besplatan način kako možete besplatno konvertirati dokument iz PDF-a, JPG-a, BMP-a, TIFF-a, GIF-a u Word ili  Excell je pomoću online programa Online OCR.

Korištenje je izuzetno jednostavno. Odaberite s Select File dokument na disku računala koji želite pretvoriti u Word, odaberite hrvatski jezik (Croatian), birajte između Word (docx), Excell (xslx) ili klasičnog Text plain formata i pritisnite Convert.

Unesite u stupac sigurnosne brojeve koji su prikazani u okviru i pritisnite Enter. Pričekajte nekoliko trenutaka i odaberite Download Output File.

Ovisno o kvaliteti dokumenta kojeg želite konvertirati u Word može doći do grešaka, stoga je preporučljivo pročitati i ispraviti eventualne propuste na kreiranom dokumentu.