Vodič: Kako poslati video na Viber

Vodič: Kako poslati video na Viber


Želite poslati video preko Viber aplikacije, a ne znate kako se to radi? Donosimo objašnjenje na što treba obratiti pozornost i kako jednostavno poslati video preko Viber aplikacije.

Autori mega popularne IM aplikacije Viber svako malo ugrade neku novu mogućnost koja razveseli korisnike. Viber je veliku popularnost stekao zahvaljujući mogućnošću slanja raznih kreativnih stickera, odnosno naljepnica koje često govore više od riječi.

Viber ima i svoju trgovinu aplikacija na kojoj je moguće preuzeti čitav niz besplatnih naljepnica, a ako vam besplatne nisu dovoljno zanimljive postoje i one koje se plaćaju.

Jedna od zanimljivijih mogućnosti za koju zna mali broj korisnika je i slanje animiranih gif-ova. Kako se to radi objasnit ćemo u zasebnom članku.

Viber nudi i mogućnost slanja videa, a to je moguće napraviti na više načina. Prvi i jednostavniji je snimanje i slanje kratkih video uradaka direktno iz aplikacije.

Da bi snimili i poslali video iz aplikacije uđite u razgovor s osobom kojoj želite poslati video i dodirnite ikonu sa simbolom kamere. Nakon što se kamera pokrene kratkim pritiskom na tipku za snimanje napravit ćete fotografiju, a duljim pritiskom kreće snimanje videa.

Slanje ranije napravljenih video uradaka ima neka ograničenja. Video koji želite poslati ne smije biti veći od 50 megabajta i trajati duže od 180 sekundi, odnosno tri minute.

U slučaju da imate video koji traje dulje od ograničenja instalirajte neku aplikaciju koja omogućuje jednostavno editiranje videa i smanjivanje veličine. Takvih aplikacija ima na desetke i najčešće su besplatne, a poneki proizvođači mobilnih uređaja već ih nude predinstalirane na uređaje.