Vodič: Kako napraviti Google račun za Android

Vodič: Kako napraviti Google račun za Android


Novi ste u Android svijetu i trebate napraviti Google račun kako bi mogli instalirati aplikacije? U nastavku pročitajte kako napraviti Google račun na Androidu.

Da bi mogli koristiti sve blagodati koje nudi Android operativni sustav morate imati Google račun.

Instaliranje aplikacija, provjera elektroničke pošte, postavljanje video uradaka i komentiranje na YouTube kanalima, sve je to moguće nakon što se prijavite, odnosno izradite svoj Google račun.

Prilikom prvog postavljanja uređaja sustav će vam ponuditi izradu ili prijavu na postojeći račun. Ukoliko od ranije posjedujete račun na Gmailu dovoljno je odabrati opciju prijavi se s postojećim računom te unijeti svoju adresu elektroničke pošte (@gmail) te lozinku koja je vezana uz nju.

Android će automatski povezati vaš Gmail račun s operativnim sustavom i spremni ste za preuzimanje i instaliranje aplikacija iz trgovine, kao i korištenje ostalih Google usluga.

Ako ne posjedujete Gmail račun, ovo su koraci kako ga najjednostavnije kreirati.

Na početku kada vas uređaj pita imate li račun ili želite kreirati novi, odaberite kreiraj novi (New). Unesite svoje ime i prezime koje će se ostalim osobama prikazivati kada im pošaljete mail. Kliknite strelicu ili sljedeće kako bi odabrali svoju mail adresu. Pokušajte s ime.prezime, a ukoliko je već ranije kreiran mail s istim podatcima pokušajte s prezime.ime kombinacijom ili dodavanje brojeva na kraju, poput godine rođenja.

Kada sustav potvrdi da je mail adresa slobodna, unesite lozinku s kojom ćete prijavljivati. Lozinka mora imati najmanje osam znakova, a preporučljiva je kombinacija malih i velikih slova te brojki. Zapišite lozinku na papir i spremite ju u slučaju da vam kasnije zatreba.

U sljedećem koraku Google vam nudi mogućnost unosa još jedne postojeće mail adrese ili telefonskog broja na koji možete zatražiti izgubljenu lozinku ili povrat računa ukoliko vam netko ukrade podatke. Da bi unijeli tražene podatke odaberite Set up recovery options.

Za preskakanje ovog koraka (nije preporučljivo) odaberite Not now.

Na kraju će vas tražiti potvrdu unosa broja koji se prikažu na zaslonu kako bi potvrdili da ste čovjek. Pričekajte nekoliko trenutaka i dobit ćete potvrdu da ste uspješno kreirali novi Google račun.