Vodič: Kako na Whatsapp staviti cijelu sliku (wallpaper) i profilnu fotografiju

Vodič: Kako na Whatsapp staviti cijelu sliku (wallpaper) i profilnu fotografiju


Ne znate kako na Whatsapp postaviti pozadinsku fotografiju ili fotografiju profila? U ovom vodiču objašnjavamo kako na jednostavan način staviti fotografiju na Whatsapp.

Nakon što ste instalirali Whatsapp vrijeme je za postavljanje profilne fotografije koja će se prikazivati ostalim korisnicima pokraj vašeg imena.

Da bi to napravili pokrenite aplikaciju, odaberite Settings (donji desni kut iPhone) Hamburger meni (tri točke u gornjem desnom kutu Android pa odaberite Settings).

Na iPhoneu kliknite na naziv svog korisničkog računa, označite fotografiju i u desnom gornjem kutu označite Edit. Pojavit će vam se dvije opcije. Prva pokreće kameru kako bi fotografirali profilnu fotku, a druga opcija vam nudi odabir fotografije iz galerije.

Nakon što se odabrali fotku, kadrirajte ju po želji i odaberite Choose.

Na Androidu odaberite Account. Kliknite na olovčicu i odaberite fotografiju iz galerije koju želite postaviti pod profilnu fotografiju.

Pogledajte video kako se postavlja profilna fotografija na Androidu i iOS-u

Ukoliko želite promijeniti pozadinu (Wallpaper) koja se nalazi ispod razgovora u meniju odaberite Chats >> Chat Wallpaper i odaberite između ponuđenih ili vlastitu fotgrafiju.

Pogledajte video kako se postavlja pozadinska fotografija (Wallpaper) na Androidu i iOS-u