Vodič: Kako na Instagramu emitirati uživo video

Vodič: Kako na Instagramu emitirati uživo video


Želite emitirati video uživo na Instagramu, a ne znate kako se to radi? U nastavku donosimo vodič i pravila kojih se trebate držati kada emitirate video uživo putem Instagrama.

Društvena mreža za razmjenu fotografija posljednjih mjeseci bilježi velik broj novih korisnika. Za razliku od Facebooka u čijem se vlasništvu nalaze, Instagram je uspio ostati društvena mreža koja je još uvijek relativno dobro zaštićena od reklamnih postova, napornih i napadnih vijesti koje plasiraju internetski portali te postova osoba koje baš i ne želimo gledati.

Upravo je ta organiziranost jedan od razloga zbog kojih se velik broj korisnika prebacio s Facebooka na Instagram, a ako spadate među one koji su još uvijek neodlučni možda vas potakne činjenica da Instagram aplikacija sadrži gotovo sve mogućnosti koje će vam ikad zatrebati.

Jedna od njih je i mogućnost emitiranja (streamanja) videa uživo. To znači da možete uključiti kameru u bilo kojem trenutku i na svom profilu uživo prenositi događaj na kojem se trenutno nalazite.

Da bi na Instagramu emitirali video uživo pokrenite aplikaciju i u gornjem lijevom kutu dodirnite ikonu kamere. Ako ju pokrećete prvi puta aplikacija će vas tražiti pristup kameri i mikrofonu što morate odobriti ukoliko želite snimati video.

Kada to napravite pokrenut će se kamera sa tri opcije. Live, Normal i Boomerang. Odaberite Live i pritisnite Start Live Video. Aplikacija će započeti odbrojavanje od tri sekunde i nakon toga kreće snimanje uživo koje se automatski prikazuje na vašem profilu.

Za vrijeme emitiranja dobit ćete obavijest ukoliko netko od vaših pratitelja započne s praćenjem vašeg prijenosa, a omogućeno je i komentiranje.

Prilikom emitiranja videa uživo vodite računa da je aktivan i mikrofon tako da se bilježi i zvučni zapis okoline. Također za vrijeme snimanja izbjegavajte tipkati komentare kako bi snimka bila što kvalitetnija.

Kada želite zaustaviti snimanje u gornjem desnom kutu pritisnite End i aplikacija će zaustaviti video prijenos te će vam prikazati ukupan broj pratitelja koji su gledali uživo vaš prijenos.

Snimljeni video će ostati aktivan na vašem profilu tako da ga ostali korisnici mogu naknadno pogledati.