Vodič: Kako koristiti dva Vibera na jednom telefonu

Vodič: Kako koristiti dva Vibera na jednom telefonu


Želite koristiti Viber s dva različita broja na jednom telefonu? Napravili smo vodič kako instalirati i podesiti dvije Viber aplikacije na jednom Android telefonu.

Većina IM aplikacija je vezana za telefonski broj i da bi se mogle aktivirati, odnosno koristiti, prilikom instalacije potrebno je unijeti broj kako bi se završila registracija.

S obzirom da velik broj Android pametnih telefona podržava rad s dvije SIM kartice postavilo se pitanje je li moguće koristiti jednu aplikaciju poput Vibera ili WhatsAppa na jednom uređaju s dva broja.

Odgovor je potvrdan, a u nastavku ćemo objasniti kako to možete napraviti. Neki proizvođači, poput Xiaomija ugradili su ovu tehnologiju u softver tako da je odmah dostupna. Konkretno kod Xiaomija se u postavkama aktivira opcija Cloned Apps i nakon toga odaberemo aplikacije koje želimo duplicirati.

Ukoliko vaš Android uređaj ne dolazi s ovom mogućnošću, s Google Play trgovine možete skinuti besplatnu aplikaciju Parallel Space-Multi Accounts pomoću koje možete duplicirati aplikacije.

Nakon što se aplikacija instalira, dovoljno ju je pokrenuti i odabrati aplikacije koje želimo duplicirati, u ovom slučaju to je Viber. Napravite prečac duplicirane aplikacije na radnu površinu i pokrenite ju kako bi aktivirali novi broj.

Sada ćete imati dvije Viber ikone i možete slati i primati poruke u svaku zasebno, ovisno o aktiviranom broju.

Pogledajte video kako aktivirati dva Viber (WhatsApp) računa na jednom telefonu