Vodič: Kako izbrisati Instagram profil

Vodič: Kako izbrisati Instagram profil


Želite izbrisati Instagram profil, a ne znate kako to napraviti? Pročitajte upute kako jednostavno privremeno ili trajno izbrisati Instagram profil.

Popularna društvena mreža za dijeljenje fotografija ima više od pola milijuna korisnika diljem svijeta. Aplikacija je stekla veliku popularnost zahvaljujući velikom broju raznih filtera koji dodaju fotografijama posebne efekte, a često ju koriste poznate osobe kao kanal za vlastitu promociju.

Za razliku od Facebooka u čijem je vlasništvu, Instagram funkcionira po principu praćenja ostalih korisnika. Pri tome vlasnik profila može odlučiti hoće li dozvoliti praćenje objava svima ili je potrebna prethodna dozvola vlasnika.

Slično kao i na Facebooku na objave je moguće komentirati i ‘lajkati’ što je u slučaju Instagrama označeno ikonom srca.

Instagram račun moguće je privremeno ili trajno obrisati, a evo načina kako se to radi.

Privremena deaktivacija računa:

Ako želite privremeno onemogućiti svoj račun logirajte se putem web preglednika, ne aplikacije na svoj Instagram račun i dodirnite ikonu čovjeka koja se nalazi u gornjem kutu. Odaberite Edit profile opciju i ‘skrolajte’ na dno stranice dok se ne pojavi opcija Temporarily disable My account. Odaberite ju i u sljedećem koraku unesite razlog zbog kojeg želite onemogućiti korisnički račun.

Sada još jednom unesite lozinku i potvrdite Temporarily Disable Account kako bi deaktivirali račun.

Trajna deaktivacija računa:

Ako želite trajno onemogućiti svoj račun logirajte se putem web preglednika, ne aplikacije na svoj Instagram račun i dodirnite ikonu čovjeka koja se nalazi u gornjem kutu. Odaberite Edit profile opciju i ‘skrolajte’ na dno stranice dok se ne pojavi opcija Temporarily disable My account. Na dnu ove stranice nalazi se opcija Permanently delete my account. Odaberite ju i unesite svoju lozinku kako bi potvrdili trajnu deaktivaciju računa.

Pogledajte video kako privremeno ili trajno obrisati Instagram račun.