Vodič: Kako instalirati Viber na PC bez telefona

Vodič: Kako instalirati Viber na PC bez telefona


Želite instalirati Viber na računalo, a ne znate kako to napraviti? U nastavku ćemo detaljno objasniti kako možete instalirati Viber na računalo s i bez telefona.

Popularnu IM aplikaciju moguće je koristiti i putem PC, Mac ili Linux računala. Da bi se aktivirala potrebno je imati valjani broj mobitela i pametni telefon.

Ovo je ujedno i najlakši način za aktivaciju aplikacije na računalu. Nakon što ste instalirali Viber unesite broj mobitela i primit ćete poruku s aktivacijskim kodom s kojim aktivirate desktop inačicu.

Aktivacija Vibera na računalu bez smartphonea je nešto kompliciranija, no ipak izvediva. Prije svega treba napomenuti da će vam i u ovom slučaju biti potreban telefonski broj.

Postupak instalacije Vibera na PC bez telefona

Skinite program BlueStacks i instalirajte ga. Radi se o programu koji će pretvoriti vaš PC u virtualni Android, odnosno omogućit će vam pokretanje svih android aplikacija na PC-u.

Nakon što je instalacija završena pokrenite program i u gornjem desnom kutu pritisnite na ikonu tražilice i utipkajte Viber. Za instalaciju je potrebno imati Google račun kako bi mogli preuzeti aplikaciju.

Nakon što se Viber instalirao pokrenite ga i pokrenite postupak aktivacije tako da unesete valjani broj mobitela. Zapišite aktivacijski kod jer će vam biti potreban za aktivaciju desktop verzije.

Sada instalirajte desktop inačicu Vibera za Windows, Mac ili Linux OS, ovisno što koristite. Nakon instalacije program će vas pitati koristite li Viber na mobitelu. Klinite Yes i unesite prethodno dobiveni aktivacijski kod kako bi mogli započeti s korištenjem Vibera.