Vodič: Kako instalirati Spotify u Hrvatskoj

Vodič: Kako instalirati Spotify u Hrvatskoj


Želite slušati glazbu preko Spotify glazbenog servisa, a ne znate kako napraviti račun? Ovo je najjednostavniji i najbrži način za otvaranje Spotify računa.

Iako glazbeni servis Spotify nije službeno podržan u Hrvatskoj to ne znači da ne postoji način pomoću kojeg možete uživati u slušanju glazbe s ovog odličnog servisa.

Spotify je uz Apple Music najpopularniji servis za streaming glazbe i ima preko 100 milijuna korisnika od čega 50 milijuna pretplatnika.

U bazi se nalazi preko 30 milijuna pjesama, a treba napomenuti da je svakim danom dostupno sve više pjesama hrvatskih izvođača.

Spotify se u besplatnoj verziji može koristiti na računalima bez ograničenja, dok je prilikom slušanja na pametnim telefonima za potpunu funkcionalnost potrebno plaćati mjesečnu pretplatu. Besplatna inačica na pametnim telefonima nema mogućnost odabira određene pjesme autora već se one reproduciraju nasumično.

Da bi mogli koristiti Spotify potrebno je napraviti korisnički račun. S obzirom da servis nije dostupan kod nas potrebno ga je ‘zavarati’ tako da misli da se spajate iz neke od podržanih zemalja. Da bi to napravili preuzmite besplatan program TunnelBear i nakon instalacije ga pokrenite i napravite korisnički račun kako bi ga aktivirali.

Nakon aktivacije odaberite zemlju spajanja United States i pričekajte nekoliko trenutaka da se servis spoji ne server u odabranoj zemlji.

Sada na stranici spotify.com preuzmite aplikaciju na svoje računalo i napravite besplatni korisnički račun. Nakon što ste uspješno kreirali svoj račun isključite program TunnelBear i možete uživati u svim mogućnostima koje pruža Spotify.

Napomena: Spotify provjerava lokaciju spajanja svakih nekoliko dana pa jednom tjedno pokrenite TunnelBear program i zatim Spotify te pokrenite jednu pjesmu na nekoliko sekundi. Isključite oba programa i pokrenute Spotify kako bi nastavili sa slušanjem.