Vodič: Kako instalirati grafičku karticu bez CD-a

Vodič: Kako instalirati grafičku karticu bez CD-a


Kupili ste novu grafičku karticu, a s njom niste dobili CD s grafičkim driverima? Nema problema, u vodiču ćemo objasniti kako se instaliraju grafički driveri preuzeti s interneta.

Prilikom kupovine grafičke kartice proizvođači u paketu prilože i CD/DVD s grafičkim driverima kako bi olakšali proces instalacije.

S obzirom na činjenicu da nove verzije drivera izlaze na tjednoj bazi najbolja je preporuka zanemariti priloženi medij i pronaći najnovije drivere na stranici proizvođača te ih instalirati.

Na tržištu postoje tri velika proizvođača grafičkih čipova, a to su: nVidia, AMD i Intel.

Ako ste vlasnik nVidia grafičke kartice kliknite na ovaj link i s popisa pronađite model koji posjedujete, odaberite operativni sustav i kliknite Search kako bi dobili pretražili bazu s driverima.

Ukoliko niste sigurni koju grafičku karticu posjedujete kliknite na Automatically find drivers for my NVIDIA products koji će vam pomoći detektirati prave drivere.

Ako pak ste vlasnik AMD grafičke kartice kliknite na ovaj link i s popisa pronađite model koji posjedujete, odaberite operativni sustav i kliknite Search kako bi dobili pretražili bazu s driverima.

Ukoliko niste sigurni koju grafičku karticu posjedujete kliknite na Automatically Detect and Install Your Driver koji će vam pomoći detektirati prave drivere.

Vlasnici Intelovih grafičkih kartica mogu na ovom linku pronaći potrebne drivere.

Ako tražite drivere za starije grafičke kartice proizvođača koji više ne postoje posjetite ovu stranicu i izaberite s popisa potrebne upravljačke programe.