Video: Nintendo Switch na velikom testu izdržljivosti

Video: Nintendo Switch na velikom testu izdržljivosti


Nova Switch konzola bilježi odlične prodajne rezultate i drži prvo mjesto na ljestvici najuspješnijih Nintendovih konzola u prvom tjednu distribucije.

Iako je u ponudi tek nekoliko naslova, nova Zelda uvjerljivo je ostavila najbolji dojam na recenzente ali i igrače te ju već sada možemo nazvati jednu od najvažnijih naslova aktualne konzole. Krajem godine očekuje se i novi nastavak Super Maria koji će sudeći prema prvim video najavama također biti veliki hit.

U svijetu konzola postoji nepisano pravilo da se preskaču prvi primjerci jer u većini slučajeva pate od raznih nedostataka. Sjetimo se samo Xboxa 360 i famoznog RRoD-a (Red Ring of Death) koji je zbog pregrijavanja onesposobio gotovo svaku drugu konzolu.

Slične probleme, ali u puno manjoj mjeri imali su i vlasnici prvih primjeraka Playstation 3 konzola. Kasnije verzije u potpunosti su riješile sve nedostatke, no problem sa zagrijavanjem i velikim brojem kvarova bacili su mrlju na odličnu generaciju konzola za koje su izašle brojni kvalitetni naslovi.

Nedugo nakon početka prodaje i vlasnici Switch konzole počeli su prijavljivati brojne nedostatke. Guljenje gume na kontrolerima, grebanje ekrana koje uzrokuje plastika docka, zaglavljeni i mrtvi pikseli na zaslonu, neprepoznavanje igre i zamrzavanje tijekom igranja…

Koliko je problem raširen nije poznato jer se Nintendo nije službeno oglasio o navedenim nedostatcima, no vjerujemo da će novije serije biti kvalitetnije napravljene pa ako vam se ne žuri s kupovinom možda bi bilo dobro malo pričekati.

YouTuber JerryRigEverything poznat je po testiranju izdržljivosti pametnih telefona, a ovoga puta mu je ‘pod ruke’ došla Nintendo Switch konzola.

Iz priloženog videa saznali smo da je zaslon konzole napravljen od plastike što znači da nije otporan na grebanje, no s druge strane puno je otporniji na padove jer ne postoji mogućnost pucanja kao što je to slučaj sa staklom.

Sama kvaliteta izrade pokazala se vrlo solidnom i cijela konzola djeluje čvrsto i trebala bi izdržati većinu tortura gejmera s tanjim živcima.

Pogledajte video kako Switch podnosi grebanje, vatru i koliko je kvalitetno napravljen.