U Samsungu razmišljaju u ukidanju Galaxy S linije s ravnim zaslonom

U Samsungu razmišljaju u ukidanju Galaxy S linije s ravnim zaslonom


Samsung je prije dvije godine prvi puta predstavio zakrivljeni zaslon na modelu Galaxy Note edge. Iako se radilo o uređaju koji je imao zakrivljenu samo jednu stranu, tržište je na ovu inovaciju vrlo dobro reagiralo pa su odlučili izraditi Galaxy S6 u dvije verzije, jednu klasičnu s ravnim ekranom, a druga je model s edge oznakom imao zakrivljen zaslon s obje strane.

Prekretnica se dogodila s predstavljanjem Note 7 phableta prije nekoliko dana na kojem je Samsung u potpunosti odlučio izbaciti model s ravnim zaslonom i pustiti u prodaju samo edge model. Ova odluka nije dočekana najbolje od nekolicine korisnika prijašnjih generacija Note phableta, no velika većina ipak odobrava potez Samsunga.

U Samsungu smatramo da bi edge zasloni trebali postati zaštitni znak S linije, a cilj je razviti softver koji će pružiti bolje korisničko iskustvo sa svim prednostima koje donosi zakrivljeni ekran – rekao je Koh Dong-jin iz Samsungovog odjela za mobilnu telefoniju.

S obzirom da je posljednjih godina Galaxy linija postala poznata upravo po edge modelima ne čude previše glasine koje su se pojavile ovih dana prema kojima Samsung razmišlja u potpunosti izbaciti model s ravnim zaslonom na budućem Galaxy S8 smartphoneu.

Hoće li do ovoga poteza doći ovisi o prodaji nedavno predstavljenog Note 7 phableta. Ukoliko se potražanja, odnosno prodaja pokaže zadovoljavajuća, sljedeće godine gotovo sigurno nećemo imati na izbor dvije inačice Galaxyja S8.