Top 5 mobitela s najboljom kamerom 2018

Top 5 mobitela s najboljom kamerom 2018


U potrazi ste za pametnim telefonom koji bi vam povremeno poslužio i kao fotoaparat? Ovo je top 5 smartphonea s najboljim kamerama na tržištu. Jedna od glavnih razlika između tzv. flagship i srednje klase uređaja je upravo u kvaliteti fotografija koje možemo ‘izvući’ iz ugrađenih kamera. Ako tražite najbolje ovo je trenutni vrh ponude, no to prati i prigodna cijena.

Google Pixel 2 / Pixel 2 XL

pixel_2

Stražnja 12 MP kamera s otvorom blende f/1.8 i snimanjem videa u 4K rezoluciji pri 30 sličica u sekundi odnosi pobjedu i daje uvjerljivo najbolje fotografije u svim uvjetima. Jedan od glavnih razloga je Googleov HDR+ algoritam koji daje fotografije bogate detaljima. Dodatna prednost mu je i ‘čisti’ Android koji će naredne dvije godine dobivati nadogradnje.

Cijena oko 6.700 kuna.

Samsung Galaxy Note 8

note_8

Nakon fijaska zvanog Note 7 i zapaljivim baterijama, nasljednih s oznakom 8 spada u sam vrh trenutne ponude. Dvostruka stražnja 12 MP kamera s otvorima blende f/1.7 i f/2.4 daje tek nijansu slabije fotografije od dvojica iz Googlea, a to se posebno odnosi na uvijete slabijeg osvjetljenja. Kao plus navodimo bolji zaslon te S-Pen po kojem je Note serija najpoznatija.

Cijena oko 7.000 kuna.

Samsung Galaxy S8 / Galaxy S8 Plus

galaxy_s8n

Gotovo sve što smo napisali za Galaxy Note 8 vrijedi i za S8 modele. Razlika je u tome što se sa stražnje strane nalazi jedna 12 MP kamera sa otvorom blende f/1.7 koju ćete često dodirivati jer se nalazi tik do čitača otiska prsta koji je postavljen na vrlo nespretnom mjestu. Jedina razlika između S8 i S8 Plus modela je u veličini zaslona i kapacitetu baterije dok su ostale specifikacije identične.

Cijena Galaxy S8 oko 5.400 kuna, Galaxy S8 Plus 6.200 kuna

iPhone X

iphone_X

Ako vam iz nekog razloga ne odgovara Android ili ste korisnik Appleovih proizvoda onda ćete odabrati iPhone X. Dvostruka stražnja 12 MP kamera s otvorima blende  f/1.8 i f/2.4 daje tek mrvicu lošije fotografije od gore navedenih uređaja, no to nadoknađuje vrlo elegantnim dizajnom i softverom koji je još uvijek ispoliraniji od Androida, a tu je i fantastična podrška koja garantira minimalno tri godine nadogradnje na najnoviju verziju iOS-a.

Cijena oko 10.000 kuna

Huawei Mate 10 Pro

huawei_mate_10

Mate 10 Pro je jedan najugodnijih iznenađenja s kojim nas je Huawei počastio krajem prošle godine. Radi se u odličnom uređaju s velikim 5.9-inčnim zaslonom te dvostrukim 12 MP kamerama straga s otvorima blende f/1.6 koje rade ipak nešto manje kvalitetne fotografije od ostatka društva. S druge strane to nadoknađuje odličnom cijenom te baterijom kapaciteta 4,000 mAh. Kao minus možemo navesti izostanak utora za microSD kartice, no sigurni smo da će ugrađenih 128 GB memorije većini biti sasvim dovoljno.

Cijena oko 6.000 kuna.