Test izdržljivosti: Samsung Galaxy S8 vs LG G6

Test izdržljivosti: Samsung Galaxy S8 vs LG G6


Posljednja generacija flagshipova iz Samsunga i LG-a dolazi sa zaslonom koji prekriva gotovo kompletnu prednju stranu i oba imaju staklene pozadine. Što će se dogoditi s njima prilikom pada? Pogledajte u testu izdržljivosti koji je napravila phonearena.

Samsung Galaxy S8 i LG G6 spadaju među najnaprednije pametne telefone koji se trenutno mogu kupiti. Ono što ih izdvaja od konkurencije je zaslon koji se proteže gotovo kompletnim prednjim dijelom uređaja koji je još k tome zakrivljen na rubovima.

Većina proizvođača zaštićuje zaslone Gorilla Glass premazom koji štiti od ogrebotina, no koliko je ta zaštita korisna prilikom pada? Prema rezultatima iz priloženog videa čini se ne prevelika.

Već pri padu na asfalt s visine od 91 cm, što bi trebalo u ravnini džepa čovjeka prosječne veličine, Samsung Galaxy S8 dobiva oštećenja stražnjeg dijela, no zaslon ostaje netaknut. LG G6 je ovaj test prošao uspješno, a rezultat pada je manja udubina na okviru.

U ponovljenom testu s iste visine, ali ovoga puta tako na stranu zaslona, oba uređaja dobivaju ozbiljna oštećenja. Kod Samsung Glaxyja S8 ona su nešto manja i uređaj je i nakon pada moguće koristiti, dok je LG G6 nakon pada gotovo neupotrebljiv.

Na trećem testu izvedenom sa visine od 152 cm Galaxy S8 dobiva ozbiljna oštećenja prednjeg zaslona koja ga čine gotovo neupotrebljivim za korištenje.

Zaključak ovog testa je da ako ste vlasnik jednog od navedenih uređaja možda bi bilo dobro razmisliti o nabavci zaštitnog stakla ili silikonske maske jer bi se moglo dogoditi da već nakon manjeg pada imate neupotrebljiv uređaj.