Što sve znamo o ovogodišnjem LG G6 flagshipu

Što sve znamo o ovogodišnjem LG G6 flagshipu


Desetak dana prije službene prezentacije LG-ovog G6 napravili smo popis svih novosti koje bi korejski proizvođač trebao predstaviti na ovogodišnjem flagshipu. Prije svega treba napomenuti da je većina ovih informacija nepotvrđena pa ih kao takve treba uzeti s dozom rezerve.

Vjerojatno najveća novost u odnosu na prošlogodišnji model je odustajanje od koncepta modularnog telefona. Prema prvim renderima LG se odlučio za klasičan dizajnerski pristup koji smo već ranije viđali kod drugih proizvođača. To ne treba biti ništa loše, LG je uvijek bio poznat po telefonima s vrlo elegantnim dizajnom.

Ipak, to znači da će izgubiti mogućnost jednostavne promjene baterije što su mnogi cijenili. Stražnja strana kućišta izrađena je od stakla, a na njoj se nalazi dvostruka kamera i senzor otiska prsta.

Većinu prednje površine zauzima 5.7-inčni QHD+ zaslon rezolucije 2,880 x 1,440 piksela i nestandardnih omjera stranica 18:9.

Mnogi će ostati razočarani izborom hardvera. Potvrđeno je da će LG G6 imati Snapdragon 821 SoC. Iako se očekivalo da će svi ovogodišnji uređaji visoke klase dolaziti s nedavno predstavljenim Snapdragon 835 SoC-em, čini se da će to biti teško ostvariva misija, barem nekoliko mjeseci.

Naime, sve primjerke novog SoC-a rezervirao je Samsung za ovogodišnju S8 seriju, to znači da bi inzistiranje na ugradnji novog Snapdragona 835 uzrokovalo nekoliko mjeseci kašnjenja.

Ljubitelje slušanja glazbe obradovat će vijest o ugradnji Quad DAC-a koji bi trebao osigurati vrhunsku kvalitetu reprodukcije zvuka.

Potvrđen je i IP68 certifikat koji osigurava otpornost na prašinu i uranjanje u vodu.

Posljednja poznata informacija je vezana za bateriju, a prema navodima trebala bi imati kapacitet veći od 3,200 mAh.

LG planira predstaviti više uređaja iz G6 obitelji poput G6 Lite, G6 Compact, G6 Hybrid, G6 Fit… No još uvijek nije poznato kada bi se oni mogli pojaviti u prodaji.

LG će službeno predstavljanje će održati  26. veljače.